Црвено-бијели уморни, али и пресрећни: То је то!!!

Кошаркаши Звезде поносни једни на друге. "Волим ове момке", каже Никола Калинић.

Кошарка 01.05.2015 | 22:00
Црвено-бијели уморни, али и пресрећни: То је то!!!

Црвена звезда Телеком је успела. У среду увече постала је шампион АБА лиге, па њен центар Бобан Марјановић може да подвуче црту и поручи:

"Урадили смо одличан посао ове сезоне. И да не освојимо домаћи трофеј, не можемо да кажемо да је сезона лоша. Можемо и морамо да кажемо да је сезона успешна и због пласмана у Топ 16, освајања Купа, освајања АБА лиге, обарања рекорда АБА лиге...", рекао је МВП доигравања за "Спорт нетwорк".

Звездин горостас четврти пут је играо завршницу АБА лиге и отишао кући са трофејом, шампионским прстеном и признањем за најбољег играча у плеј-офу.

"Леп је осећај, наравно, милион пута сам то рекао. Немам шта друго да кажем, осим да би требало да будемо поносни што Звезда има оваквог тренера и овакве момке. Све ово пуно значи. Четврти пут играм АБА лигу, освојио сам је и баш сам поносан због тога", додао је Марјановић, уз поруку да једва чека у Бољевац код родитеља, на заслужени одмор.

И Никола Калинић жељан је породичне куће.

"Сада једва чекам у Београд, али више у Суботицу", рекао је крилни играч Звезде, један од хероја треће победе над Цедевитом:

"Остварили смо сјајан успех. Ова екипа ове године пише историју. Свака част момцима, свака част стручном штабу, свака част медицинском тиму. Сви смо исцрпљени после овог лудачког темпа играња осам утакмица у 15-ак дана, али због овога смо радили, због овога смо се целе године кидали, тренирали и ево, награда је стигла", додао је Калинић, уз кратку поруку:

"Волим ове момке"

Њихов саиграч Немања Дангубић обележио је меч спектакуларним закуцавањем после офанзивног скока. За 12 минута у игри постигао је четири поена, сакупио три скока и агресивном одбраном избацио Рока Укића из утакмице већ после четири минута.

"Пресрећни смо после дуге сезоне. Свашта смо прошли, успоне и падове, многи су сумњали, мислили да не можемо да издржимо... Доказали смо да можемо и сасвим заслужено освојили АБА лигу. Одмах после славља припремаћемо се за даље", рекао је Панчевац.

Дангубић је посебно истакао значај добре и брзе реакције целог тима на пораз у трећем мечу.

"Та утакмица била је лоше вече и резултат лоше наше припреме. Ту мислим на нас, играче. Драго ми је да смо већ после 24 сата одиграли добру утакмицу и победили. Много ми ово значи за наставак каријере. Освојио сам Куп, освојио сам АБА лигу... Боље нисам могао да замислим", рекао је Дангубић, који је освојио први шампионски трофеј у сениорској каријери.

Маркус Вилијамс, плејмејкер и један од лидера екипе, славио је титуле у Америци, али не у Европи.

"Коначно. Само ћу то рећи. Радили смо за ово од августа и коначно смо овде. Освајао сам титуле и Америци, али никад нисам у Европи. Ми смо борци. Борили смо се од почетка и још није готово. Имамо још првенство Србије и покушаћемо да и то освојимо. Покушати", нагласио је плејмејкер црвено-белих.

Јака Блажич у последњој утакмици АБА лиге није много играо. На терену је провео само три минута, иако је са 21,5 минута по мечу један од играча Звезде са највећом минутажом.

"Свима је драго. Сезона је била дуга, освојили смо АБА лигу и сада обавезно морамо да славимо. Хвала свим момцима, супер је бити део овог тима. Идемо даље, имамо још домаће првенство да освојимо и то је то", рекао је Словенац.

Стефан Јовић, плејмејкер Звезде, однео је кући још једну мрежицу за кош. Као и после освајања Купа Радивоја Кораћа.

"Као што сам рекао и после Светског првенства, ово мора да се доживи да би се осетило. Првенствено, овај трофеј је утолико дражи јер смо га освојили овде, у Загребу, пред гостујућим навијачима. Хвала публици која је ових дана била уз нас, која нам је дала ветар у леђа и веровала у нас. Драго ми је да сам део овакве екипе", поручио је он.

Екипа Црвене звезде стигла је заједно са стручним штабом у Београд у петак у зору. Погледајте како је изгледао дочек.

Сви шампиони АБА лиге:

2002 - Олимпија
2003 - Задар
2004 - ФМП
2005 - Хемофарм
2006 - ФМП
2007 - Партизан
2008 - Партизан
2009 - Партизан
2010 - Партизан
2011 - Партизан
2012 - Макаби
2013 - Партизан
2014 - Цибона
2015 - Црвена звезда Телеком.

Коментари / 0

Оставите коментар