Crveno-bijeli umorni, ali i presrećni: To je to!!!

Košarkaši Zvezde ponosni jedni na druge. "Volim ove momke", kaže Nikola Kalinić.

Košarka 01.05.2015 | 22:00
Crveno-bijeli umorni, ali i presrećni: To je to!!!

Crvena zvezda Telekom je uspela. U sredu uveče postala je šampion ABA lige, pa njen centar Boban Marjanović može da podvuče crtu i poruči:

"Uradili smo odličan posao ove sezone. I da ne osvojimo domaći trofej, ne možemo da kažemo da je sezona loša. Možemo i moramo da kažemo da je sezona uspešna i zbog plasmana u Top 16, osvajanja Kupa, osvajanja ABA lige, obaranja rekorda ABA lige...", rekao je MVP doigravanja za "Sport network".

Zvezdin gorostas četvrti put je igrao završnicu ABA lige i otišao kući sa trofejom, šampionskim prstenom i priznanjem za najboljeg igrača u plej-ofu.

"Lep je osećaj, naravno, milion puta sam to rekao. Nemam šta drugo da kažem, osim da bi trebalo da budemo ponosni što Zvezda ima ovakvog trenera i ovakve momke. Sve ovo puno znači. Četvrti put igram ABA ligu, osvojio sam je i baš sam ponosan zbog toga", dodao je Marjanović, uz poruku da jedva čeka u Boljevac kod roditelja, na zasluženi odmor.

I Nikola Kalinić željan je porodične kuće.

"Sada jedva čekam u Beograd, ali više u Suboticu", rekao je krilni igrač Zvezde, jedan od heroja treće pobede nad Cedevitom:

"Ostvarili smo sjajan uspeh. Ova ekipa ove godine piše istoriju. Svaka čast momcima, svaka čast stručnom štabu, svaka čast medicinskom timu. Svi smo iscrpljeni posle ovog ludačkog tempa igranja osam utakmica u 15-ak dana, ali zbog ovoga smo radili, zbog ovoga smo se cele godine kidali, trenirali i evo, nagrada je stigla", dodao je Kalinić, uz kratku poruku:

"Volim ove momke"

Njihov saigrač Nemanja Dangubić obeležio je meč spektakularnim zakucavanjem posle ofanzivnog skoka. Za 12 minuta u igri postigao je četiri poena, sakupio tri skoka i agresivnom odbranom izbacio Roka Ukića iz utakmice već posle četiri minuta.

"Presrećni smo posle duge sezone. Svašta smo prošli, uspone i padove, mnogi su sumnjali, mislili da ne možemo da izdržimo... Dokazali smo da možemo i sasvim zasluženo osvojili ABA ligu. Odmah posle slavlja pripremaćemo se za dalje", rekao je Pančevac.

Dangubić je posebno istakao značaj dobre i brze reakcije celog tima na poraz u trećem meču.

"Ta utakmica bila je loše veče i rezultat loše naše pripreme. Tu mislim na nas, igrače. Drago mi je da smo već posle 24 sata odigrali dobru utakmicu i pobedili. Mnogo mi ovo znači za nastavak karijere. Osvojio sam Kup, osvojio sam ABA ligu... Bolje nisam mogao da zamislim", rekao je Dangubić, koji je osvojio prvi šampionski trofej u seniorskoj karijeri.

Markus Vilijams, plejmejker i jedan od lidera ekipe, slavio je titule u Americi, ali ne u Evropi.

"Konačno. Samo ću to reći. Radili smo za ovo od avgusta i konačno smo ovde. Osvajao sam titule i Americi, ali nikad nisam u Evropi. Mi smo borci. Borili smo se od početka i još nije gotovo. Imamo još prvenstvo Srbije i pokušaćemo da i to osvojimo. Pokušati", naglasio je plejmejker crveno-belih.

Jaka Blažič u poslednjoj utakmici ABA lige nije mnogo igrao. Na terenu je proveo samo tri minuta, iako je sa 21,5 minuta po meču jedan od igrača Zvezde sa najvećom minutažom.

"Svima je drago. Sezona je bila duga, osvojili smo ABA ligu i sada obavezno moramo da slavimo. Hvala svim momcima, super je biti deo ovog tima. Idemo dalje, imamo još domaće prvenstvo da osvojimo i to je to", rekao je Slovenac.

Stefan Jović, plejmejker Zvezde, odneo je kući još jednu mrežicu za koš. Kao i posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća.

"Kao što sam rekao i posle Svetskog prvenstva, ovo mora da se doživi da bi se osetilo. Prvenstveno, ovaj trofej je utoliko draži jer smo ga osvojili ovde, u Zagrebu, pred gostujućim navijačima. Hvala publici koja je ovih dana bila uz nas, koja nam je dala vetar u leđa i verovala u nas. Drago mi je da sam deo ovakve ekipe", poručio je on.

Ekipa Crvene zvezde stigla je zajedno sa stručnim štabom u Beograd u petak u zoru. Pogledajte kako je izgledao doček.

Svi šampioni ABA lige:

2002 - Olimpija
2003 - Zadar
2004 - FMP
2005 - Hemofarm
2006 - FMP
2007 - Partizan
2008 - Partizan
2009 - Partizan
2010 - Partizan
2011 - Partizan
2012 - Makabi
2013 - Partizan
2014 - Cibona
2015 - Crvena zvezda Telekom.

Komentari / 0

Ostavite komentar