Сазнајте како бисте живјели да сте се родили у некој другој држави

На страници "Иф Ит Wере Мy Хоме" можете да проверите како бисте живели да сте се родили у некој другој држави.

Занимљивости 01.05.2015 | 09:16
Сазнајте како бисте живјели да сте се родили у некој другој држави

"Лутрија рођења одговорна је за доста тога што чини ваш живот. Да нисте рођени у земљи у којој сте, какав би био ваш живот? Да ли бисте били иста особа?

ИфИтWереМyХоме.цом је начин да схватите живот ван свог дома. Упоредите животне услове у земљи у којој живите с онима у другој. Почните одабиром регије на карти и крените с истраживањем", стоји у уводном објашњењу на страници.

На пример, овако изгледа поређење Србије  са животом у САД-у:

Значи, трошили бисмо 15,9 пута више на здравствено, али зато бисмо имали 63,68 одсто мање шансе да будемо незапослени. Зарађивали бисмо четири пута више и живели 4,54 године дуже, али и имали шест пута веће шансе да се заразимо ХИВ-ом.

Ово је само један од примера, а уколико желите да видите како би изгледао ваш живот у некој другој држави, то можете да сазнате овде.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

01.05.2015 07:25

Имамо бре узасан менталитет и нацин понасања, због свог менталитета смо последњи по свим параметрима у Европи. Имамо ресурсе, људске и природне али имају их и други, али на западу, посебно северу Европе имају другацији менталитет и пролази ситуацији зато и боље зиве.

ОДГОВОРИТЕ