Saznajte kako biste živjeli da ste se rodili u nekoj drugoj državi

Na stranici "If It Were My Home" možete da proverite kako biste živeli da ste se rodili u nekoj drugoj državi.

Zanimljivosti 01.05.2015 | 09:16
Saznajte kako biste živjeli da ste se rodili u nekoj drugoj državi

"Lutrija rođenja odgovorna je za dosta toga što čini vaš život. Da niste rođeni u zemlji u kojoj ste, kakav bi bio vaš život? Da li biste bili ista osoba?

IfItWereMyHome.com je način da shvatite život van svog doma. Uporedite životne uslove u zemlji u kojoj živite s onima u drugoj. Počnite odabirom regije na karti i krenite s istraživanjem", stoji u uvodnom objašnjenju na stranici.

Na primer, ovako izgleda poređenje Srbije  sa životom u SAD-u:

Znači, trošili bismo 15,9 puta više na zdravstveno, ali zato bismo imali 63,68 odsto manje šanse da budemo nezaposleni. Zarađivali bismo četiri puta više i živeli 4,54 godine duže, ali i imali šest puta veće šanse da se zarazimo HIV-om.

Ovo je samo jedan od primera, a ukoliko želite da vidite kako bi izgledao vaš život u nekoj drugoj državi, to možete da saznate ovde.

Izvor: B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

01.05.2015 09:25

Imamo bre uzasan mentalitet i nacin ponasanja, zbog svog mentaliteta smo poslednji po svim parametrima u Evropi. Imamo resurse, ljudske i prirodne ali imaju ih i drugi, ali na zapadu, posebno severu Evrope imaju drugaciji mentalitet i prolazi situaciji zato i bolje zive.

ODGOVORITE