За прве близанце славили данима. Послије других, завладао је мук

Рођење близнакиња Анђелије и Анастасије славило се данима у кући Стојковића у Лесковцу, а када су се после две и по године родили Николина и Никола завладао је је мук пред страхом од беспарице и обавеза.

Србија 01.05.2015 | 07:50
За прве близанце славили данима. Послије других, завладао је мук

Била сам у шоку, данима плакала од страха како ћемо с четворо деце изаћи на крај

У лесковачком крају се пре ових не памти случај дуплих близанаца зачетих природним путем.

„Била сам у шоку, данима плакала од страха како ћемо с четворо деце изаћи на крај. Страх се брзо претворио у радост, па данас уживамо у њиховој граји, смеху и плачу“, прича срећна мајка Милена.

Мали караван са двоја дупла колица брзо је постао атракција у комшилуку и у чаршији.
На улици не можемо да се одбранимо од радозналих пролазника који нас најчешће питају како преживљамо, а ја свима кажем да ни једна обавеза не пада тешко тамо где има разумевања и љубави“, прича млада жена.

А живот, ипак, није лак. Њен супруг Владан нема стални посао, а њена плата је 22.500 динара. Буџет се допуњује и материнским и породиљским додатаком од 35.000 динара.


Живе с Владановим родитељима у недовршеној кући.

„Имамо све и не треба нам ништа, једино посао за Владана. Био је пре годину дана у општини и молио да му помогну, али до данас нема повратне информације. Боли ме и то што нас нико из власти није обишао, питао да ли нам нешто треба“, прича Милена којој око несташне малишане помаже свекрва Маријана.

„Снаха и син не воле да причају о беспарици, али ја видим да брину. Највећи део новца потроше на пелене, средства за хигијену и дечју гардеробу, а с остатком купују храну и плаћају рачуне. Супруг и ја помажемо, али ми смо стари и болесни. Најбоље би било када би Владан имао неки стални посао – прича бака Маријана.


У кући Стојковића све је подређено близанцима.

„Трудимо се да им све обезбедимо, да не осете да су рођени у држави у којој су увек тешка времена. Истина је да им не можемо обезбедити море и неке друге луксузе, али ће за храну и одећу увек имати“, каже срећна мајка.

Највише посла има око Николе који је већ „мајстор“ за поправку телевизора у дневној соби, а најмње око Анасатсије, која уме сама да се заигра.

Деца су вели Милена здрава и јешна. Једино је брине алергија на полен која се код млађих, шеснаестомесечних, близанаца појавила овог пролећа.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар