Za prve blizance slavili danima. Poslije drugih, zavladao je muk

Rođenje bliznakinja Anđelije i Anastasije slavilo se danima u kući Stojkovića u Leskovcu, a kada su se posle dve i po godine rodili Nikolina i Nikola zavladao je je muk pred strahom od besparice i obaveza.

Srbija 01.05.2015 | 07:50
Za prve blizance slavili danima. Poslije drugih, zavladao je muk

Bila sam u šoku, danima plakala od straha kako ćemo s četvoro dece izaći na kraj

U leskovačkom kraju se pre ovih ne pamti slučaj duplih blizanaca začetih prirodnim putem.

„Bila sam u šoku, danima plakala od straha kako ćemo s četvoro dece izaći na kraj. Strah se brzo pretvorio u radost, pa danas uživamo u njihovoj graji, smehu i plaču“, priča srećna majka Milena.

Mali karavan sa dvoja dupla kolica brzo je postao atrakcija u komšiluku i u čaršiji.
Na ulici ne možemo da se odbranimo od radoznalih prolaznika koji nas najčešće pitaju kako preživljamo, a ja svima kažem da ni jedna obaveza ne pada teško tamo gde ima razumevanja i ljubavi“, priča mlada žena.

A život, ipak, nije lak. Njen suprug Vladan nema stalni posao, a njena plata je 22.500 dinara. Budžet se dopunjuje i materinskim i porodiljskim dodatakom od 35.000 dinara.


Žive s Vladanovim roditeljima u nedovršenoj kući.

„Imamo sve i ne treba nam ništa, jedino posao za Vladana. Bio je pre godinu dana u opštini i molio da mu pomognu, ali do danas nema povratne informacije. Boli me i to što nas niko iz vlasti nije obišao, pitao da li nam nešto treba“, priča Milena kojoj oko nestašne mališane pomaže svekrva Marijana.

„Snaha i sin ne vole da pričaju o besparici, ali ja vidim da brinu. Najveći deo novca potroše na pelene, sredstva za higijenu i dečju garderobu, a s ostatkom kupuju hranu i plaćaju račune. Suprug i ja pomažemo, ali mi smo stari i bolesni. Najbolje bi bilo kada bi Vladan imao neki stalni posao – priča baka Marijana.


U kući Stojkovića sve je podređeno blizancima.

„Trudimo se da im sve obezbedimo, da ne osete da su rođeni u državi u kojoj su uvek teška vremena. Istina je da im ne možemo obezbediti more i neke druge luksuze, ali će za hranu i odeću uvek imati“, kaže srećna majka.

Najviše posla ima oko Nikole koji je već „majstor“ za popravku televizora u dnevnoj sobi, a najmnje oko Anasatsije, koja ume sama da se zaigra.

Deca su veli Milena zdrava i ješna. Jedino je brine alergija na polen koja se kod mlađih, šesnaestomesečnih, blizanaca pojavila ovog proleća.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar