Пронашли дрогу вриједну 500 милиона фунти

На тегљачу у Сјеверном мору британска морнарица и граничари прије седмицу дана открили су више од три тоне кокаина чија је улична вриједност више од 500 милиона фунти, што је, како се вјерује, до сада највећа заплијена дроге прве класе у Великој Британији, преноси ББЦ.

Свијет 30.04.2015 | 22:02
Пронашли дрогу вриједну 500 милиона фунти

Тегљач "Хамал" регистрован у Танзанији, пресрели су бродови Краљевске морнарице и граничне полиције стотињак миља источно од Абердеена 23. априла.

ББЦ наводи да је подигнута оптужница против девет Турака старих између 26 и 63 година.

"Хамал" је одвежен до луке у Абердеену, гдје је започела претрага, а Национална агенција за борбу против организованог криминала (НЦА) објавила је да је пронађено више од три тоне дроге.

’’Истрага се наставља, а операција је била могућа захваљујући блиској сарадњи НЦА, граничне полиције, Краљевске морнарице, као и француске обавјештајне службе Национални директорат за истраге царинских прекршаја (ДНРЕД) и наших других партнера из свијета’’ рекао је виши инспектор НЦА Џон Мекгаван, додајући да је опсежну операцију подржала значајно и полиција Шкотске.

Оптужени турски држављани пред суд у Абердину изведени су у понедјељак, гдје је одлучено да буду у притвору, а идуће рочиште заказано је за уторак, 5. маја, наводи ББЦ.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

в

30.04.2015 20:09

На..бали су ти држављани.

ОДГОВОРИТЕ