Ухапшен брачни пар повезан са Ал каидом

Њемачка полиција осујетила је планирани исламистички напад након хапшења брачног пара осумњиченог за повезаност са салафистичким милитантним покретом, изјавили су данас званичници.

Свијет 30.04.2015 | 20:50
Ухапшен брачни пар повезан са Ал каидом

Државни тужилац Албрехт Шрајбер рекао је да је током претраге куће ухапшеног пара пронађено аутоматско наоружање, 100 метакам хемикалије које се користе у припреми импровизованих бомби и канистер пун бензина.

"Резултати истраге указују на то да смо успијели да спријечимо териристички чин. Овај инцидент показује колико сви морамо бити на опрезу", рекао је министар унутрашњих послова покрајине Хесе Петер Беут.

Шеф полиције у покрајини Хесе Штедан Милер каже да је 35-годишњи мушкарац имао двојно турско и њемачко држављанство и да је одраније познат припадницима безбједносних служби.

Супруга ухапшеног је Туркиња и њихово двоје малољетне дјеце преузела је социјална служба.

Полиција је донијела одлуку да ухапси мушкарца, након што је уочено да под лажним именом купује велике количине хемикалија које се могу употријебити за производњу експлозива.

Њемачки дневник "Велт" идентификовао је пар по првом имену и иницијалима Халил и Сенај Д. и наводи да су повезани са салафистима у Франкфурту и мрежом Ал каида. Није наведен извор извјештаја.

Коментари / 0

Оставите коментар