Uhapšen bračni par povezan sa Al kaidom

Njemačka policija osujetila je planirani islamistički napad nakon hapšenja bračnog para osumnjičenog za povezanost sa salafističkim militantnim pokretom, izjavili su danas zvaničnici.

Svijet 30.04.2015 | 20:50
Uhapšen bračni par povezan sa Al kaidom

Državni tužilac Albreht Šrajber rekao je da je tokom pretrage kuće uhapšenog para pronađeno automatsko naoružanje, 100 metakam hemikalije koje se koriste u pripremi improvizovanih bombi i kanister pun benzina.

"Rezultati istrage ukazuju na to da smo uspijeli da spriječimo teriristički čin. Ovaj incident pokazuje koliko svi moramo biti na oprezu", rekao je ministar unutrašnjih poslova pokrajine Hese Peter Beut.

Šef policije u pokrajini Hese Štedan Miler kaže da je 35-godišnji muškarac imao dvojno tursko i njemačko državljanstvo i da je odranije poznat pripadnicima bezbjednosnih službi.

Supruga uhapšenog je Turkinja i njihovo dvoje maloljetne djece preuzela je socijalna služba.

Policija je donijela odluku da uhapsi muškarca, nakon što je uočeno da pod lažnim imenom kupuje velike količine hemikalija koje se mogu upotrijebiti za proizvodnju eksploziva.

Njemački dnevnik "Velt" identifikovao je par po prvom imenu i inicijalima Halil i Senaj D. i navodi da su povezani sa salafistima u Frankfurtu i mrežom Al kaida. Nije naveden izvor izvještaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar