Инцко: Будућност БиХ је у суживоту

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је данас у Зворнику да је "будућност БиХ у суживоту и да у том суживоту треба сарађивати, посебно када је у питању тероризам".

Босна и Херцеговина 30.04.2015 | 22:35
Инцко: Будућност БиХ је у суживоту

Након разговора са начелником општине Зворник Зораном Стевановићем и предсједником Скупштине општине Мерсадом Мехмедовићем, Инцко је рекао новинарима да се у региону мора сарађивати, без обзира да ли је то Београд, Загреб, Зворник, Сарајево, Бањалука, и запитао се зашто би био само организовани криминал, а да не буде организована полиција, политика и друштво.

"Сада је вријеме да не рушимо мостове, него да градимо мостове, није вријеме подјела, него вријеме сарадње и мислим да су грађани Зворника веома добро реаговали, били су уздржани и град се, видим, вратио у нормалан живот", рекао је Инцко.

Тврдећи да се и код бошњачког становништва чин напада на Полицијску станицу у Зворнику осуђује, Инцко је изразио наду да ће то остати појединачан чин.

"Нажалост, тешко је то спријечити, јер полиција, која је активна и прати све догађаје, не може да прати сваког појединца", сматра Инцко.

Он је рекао да је, и као високи представник и као човјек, дошао у Зворник да изјави саучешће поводом убиства полицајца Драгана Ђурића и да је посјетио рањеног полицајца Стеву Миловановића.

"Са Миловановићем сам имао краћи разговор и јако ме је дирнуло када сам га питао боли ли га раме, а он одговорио да га боли душа", рекао је Инцко.

Инцко је претходно посјетио Станицу јавне безбједности Зворник, гдје је у понедјељак 27. априла извршен терористички напад у којем је убијен један, а рањена два полицајца и разговарао са начелником станице Станимиром Видовићем и његовим сарадницима о безбједносној ситуацији у Зворнику.

Инцко је посјетио и рањеног полицајца у терористичком нападу Стеву Миловановића, који се налази на лијечењу у Општој болници Зворник.

Инцко осудио поруке мржње

Високи представник у БиХ Валентин Инцко осудио је данас исписивање увредљивих графита на потпорним зидовима главне саобраћајнице између сарајевских насеља Бистрик и Враца - "Србе на врбе", "Калаш носим Србе косим", "Косово је срце Босне", "Сви смо ми Нердин Ибрић".

"Када су били напади на православне цркве у Сарајеву или џамије увијек сам то осуђивао", рекао је Инцко у Зворнику.

Он сматра да неће доћи до дестабилизације ситуације, додавши да је данас разговарао са Бошњацима, Србима и другим грађанима и да сви желе миран и просперитетан живот.

Ако има појединаца који то не желе, каже Инцко, то је за осуду и таквима није мјесто у друштву.

На питање да ли ће 3. маја присуствовати обиљежавању 23 године од злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву, гдје су побијени војници ЈНА, Инцко је рекао да је то "интересантна тема", али да након посјете Зворнику путује у Њујорк и Вашингтон гдје подноси извјештаје сваких пола године.

"Неке ствари треба обиљежавати са пијететом и дигнитетом и ту ништа није спорно", рекао је Инцко и подсјетио да је његов замјеник био недавно у Јасеновцу.

 

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ок

30.04.2015 15:32

Цовјек је своје одрадио и рекао.Нема се ста ни додати ни одузети. Памет у главу Босњаци,Срби,Хрвати. Немате сто домовина имате једну.Пустите ви хускаце они бјезе први кад се закува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

30.04.2015 16:15

Није теско бити добар.Нема нама зивота ако се не постујемо и не увазавамо.

Name

марко

30.04.2015 16:55

Заболи њега за РС И Бих,50000 у падзе сваки мјесец,гори је од ових домацих политицара!

Name

па

30.04.2015 17:08

Нагледали смо се ми сузивота са Босњацима, задњи пут прије неки дан...ослободили су све своје ратне злоцинце у име тог сузивота. Само будала мозе вјеровати у тај и такав сузивот.

Name

лазов

30.04.2015 16:28

има сузивота када Република Српска буде независна

ОДГОВОРИТЕ
Name

доом

30.04.2015 16:32

Треба овог отјерати одавде. Човек прима боговску плату и фуца се по кафанама ништа не радећи и зарађујући на нашој муци!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за доом

30.04.2015 16:59

На твојој сигурно не зарадјује.И ти си на тудјој грбаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

30.04.2015 17:26

Е да му је деда остао овдје у БиХ, осјетио би он на својој гу..ци ко су муслимани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

30.04.2015 17:57

БИХ је имала суживот,какав-такав док Ти и Твоји ментори је нисте развалили,зато што пре разгули"душебрижниче".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми какви смо

30.04.2015 19:12

По овим коментарима видим какви смо, а немам такав осјецај када изадјем на улицу. Ваљда цовјек показе право лице под неком псеудомим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја Маја

30.04.2015 23:03

Марко благо оном ко има богату дусу.Сиромасним дусама да дас богтство овог свијета опет би умрли сиромасне,гладне и празне дусе.ОПЛЕМЕНИМО ДУСУ мислимо једни другима добро то је богатство.

Name

Емин

01.05.2015 06:39

Добро би било да се сви који коментаришу регистрирају или маилом или преко ФацеБоок-а.да се макар зна по имену ко шта мисли.

Name

дивља јабука

01.05.2015 09:16

Баш сте нам добар суживот закували.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кући

02.05.2015 13:38

Иди кући лицемјеру.

ОДГОВОРИТЕ