Звездина трка с временом за Европу!

Паре од Гаспрома лежу до 15. маја! Црвено-бели ће имати десет дана да регулишу све обавезе и без трзавица обезбеде европску лиценцу.

Фудбал 01.05.2015 | 22:20
Звездина трка с временом за Европу!

Као да су конзумирали бронхи бомбоне, навијачима и челницима Црвене звезде отео се уздах олакшања након што је из Сант Петербурга стигла комплетна документација, а спонзорски уговор са Гаспромом продужен на још три године...Мирис европских утакмица се поново осећа у Љутице Богдана, али чињеница да је настављена сарадња са нафтним гигантном не значи да ће одговорни са стадиона Рајко Митић моћи да се успавају у наредном периоду.

Према појединим информацијама средства од прве године уговора са Гаспромом (четири и по милиона евра) лећи ће на Звездин рачун најкасније до 15. маја. Врло прихватљив датум ако се зна да 25. маја заседа другостепена Комисија за лиценцирање ФСС која би требало да пред званичницима УЕФА да коначан суд о судбини Црвене звезде.

Имаће сасвим довољно времена руководство Црвене звезде да намири бројне дужнике. Ињекција из Сант Петербурга покриће већину трошкова, а преосталих 1.500.000 евра Црвена звезда ће обезбедити подизањем кредита. У једном тренутку изгледало је да је борба за европску лиценцу сизифовски посао, али стратешки партнер из Русије пружио је руку поверења Црвеној звезди и на тај начин спречио туробан расплет.

Црвена звезда је у мају прошле године протерана са сцене Старог континента због непоштовања финансијског фер-плеја. Нова казна могла је да означи трогодишњу суспензију, али је дипломатском акцијом коју је предводио председник спортског друштва Петар Шкундрић испуњен први и најважнији предуслов да Црвена звезда поново постане део Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар