Zvezdina trka s vremenom za Evropu!

Pare od Gasproma ležu do 15. maja! Crveno-beli će imati deset dana da regulišu sve obaveze i bez trzavica obezbede evropsku licencu.

Fudbal 01.05.2015 | 22:20
Zvezdina trka s vremenom za Evropu!

Kao da su konzumirali bronhi bombone, navijačima i čelnicima Crvene zvezde oteo se uzdah olakšanja nakon što je iz Sant Peterburga stigla kompletna dokumentacija, a sponzorski ugovor sa Gaspromom produžen na još tri godine...Miris evropskih utakmica se ponovo oseća u Ljutice Bogdana, ali činjenica da je nastavljena saradnja sa naftnim gigantnom ne znači da će odgovorni sa stadiona Rajko Mitić moći da se uspavaju u narednom periodu.

Prema pojedinim informacijama sredstva od prve godine ugovora sa Gaspromom (četiri i po miliona evra) leći će na Zvezdin račun najkasnije do 15. maja. Vrlo prihvatljiv datum ako se zna da 25. maja zaseda drugostepena Komisija za licenciranje FSS koja bi trebalo da pred zvaničnicima UEFA da konačan sud o sudbini Crvene zvezde.

Imaće sasvim dovoljno vremena rukovodstvo Crvene zvezde da namiri brojne dužnike. Injekcija iz Sant Peterburga pokriće većinu troškova, a preostalih 1.500.000 evra Crvena zvezda će obezbediti podizanjem kredita. U jednom trenutku izgledalo je da je borba za evropsku licencu sizifovski posao, ali strateški partner iz Rusije pružio je ruku poverenja Crvenoj zvezdi i na taj način sprečio turoban rasplet.

Crvena zvezda je u maju prošle godine proterana sa scene Starog kontinenta zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja. Nova kazna mogla je da označi trogodišnju suspenziju, ali je diplomatskom akcijom koju je predvodio predsednik sportskog društva Petar Škundrić ispunjen prvi i najvažniji preduslov da Crvena zvezda ponovo postane deo Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar