Има ли шансе за нову болницу у И. Сарајеву?

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили на данашњем засједању извјештај о реализацији закључака са протекле двије сједнице, а тичу се изградње нове болнице у Источном Сарајеву.

Република Српска 30.04.2015 | 16:37
Има ли шансе за нову болницу у И. Сарајеву?

Скупштина града је прије мјесец дана усвојила Резолуцију о изградњи нове болнице у којој се од Владе Републике Српске тражи да се средства од 27 милиона марака, намијењена за изградњу зграде за смјештај представника Српске у заједничким институцијама БиХ преусмјере за изградњу нове здравствене установе.

Резолуција о изградњи нове болнице у Источном Сарајеву прослијеђена је предсједници Владе Републике Српске, предсједнику и посланицима у Народној скупштини, као и представницима у заједничким институцијама БиХ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево у више наврата покушао је ступити у контакт са министром здравља и социјалне заштите, с циљем заказивања састанка о теми изградње болнице, али је добијао одговор да је министар заузет.

Власт у Источном Сарајеву поручила је да ће, и поред овакве ситуације, уложити максималне напоре те да ће истрајати у борби да се дође до средстава за нову болницу, а за тај пројекат дали су рок.

“Имамо рок – кад грађани Источног Сарајева и Републике Српске казне ове што су данас на власти, и госпођу Жељку Цвијановић која се понаша бахато, као и министар Богданић који се не јавља на телефонски позив. То требају да знају грађани Републике Српске, јер ће тако бити у свим наредним мјестима. Данас је на мети Источно Сарајево, сутра ће то бити Добој, па Бањалука, онда неки други град”, каже одборник СДС-а Небојша Попић.

Иако на сједници Скупштине града није била тема усвајање буџета за 2016. годину, одборници СНСД-а који су на протеклој сједници јасно обећали да ће Влада Републике Српске изградити нову болницу, предложили су закључак у којем се тражи да град у буџету за наредну години издвоји средства од два милиона марака за изградњу болнице. Закључак није подржан.

“Показала се неспремност града да издвоји било каква средства. Претходних десет сједница се спомиње изградња болнице, а они су на томе само покушавали да скупе јефтине политичке поене”, сматра одборник СНСД-а Александар Тодоровић.

На питање због чега мисли да власти у Источном Сарајеву није у интересу да се изгради нова болница, Тодоровић каже да не зна.

Власт у Источном Сарајеву тврди да би издвајање два милиона из градског буџета оштетила социјалне категорије и остале институције и организације које се финансирају из тог буџета, а да та два милиона ни изблиза нису довољна за нову болницу.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић данас се огласио и поручио да ће наредне седмице разговарати о овој теми са градоначелником Источног Сарајева.

“Ми смо предвидјели да се пројектом Кореја 4 гради нова болница у Источном Сарајеву. Тренутно радимо реконструкцију и изградњу дијела болнице. О свему томе треба разговарати, видјети шта је рационално и колике су потребе”, каже министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић.

Иако министар тврди да ће нова болница у Источном Сарајеву бити изграђена кредитним средствима програма Кореја, грађани Источног Сарајева нису заборавили да је новац грчке владе намијењен за изградњу нове болнице тадашњи премијер Српске Милорад Додик преусмијерио за изградњу спортске дворане у Александровцу код Лакташа.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

адвокат

30.04.2015 16:16

Наравно,цим се заврси аеродром у Требињу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тилава

01.05.2015 07:08

Нема шансе, правац Кошево..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

н.н.

01.05.2015 12:12

Па кад градјани И.Сарајева углавном раде у Сарајеву, онда се могу и лијецити тамо. Мања болница мозе задовољит потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

01.05.2015 19:58

БОГДАНИЋ ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК ЛАЖОВА... ИМАМ ДОКАЗЕ

ОДГОВОРИТЕ