Видео: Данас је НАЈЦРЊИ ДАН у историји тениса!

Моника Селеш после њега никад више није била иста! Немац Гинтер Пархе је 30. априла 1993 утрчао на терен у Хамбургу и ножем убо Монику Селеш у леђа током меча са Бугарком Магдаленом Малејевом...

Тенис 30.04.2015 | 14:40
Видео: Данас је НАЈЦРЊИ ДАН у историји тениса!

Немац Гинтер Пархе на данашњи дан пре 22 године исписао је једну од најцрњих страница у историји тениса и професионалног спорта. Он је 30. априла 1993 утрчао на терен у Хамбургу и ножем убо Монику Селеш у леђа током меча са Бугарком Магдаленом Малејевом.

Овај умно поремећени Немац после је навео да је то урадио како би помогао Штефи Граф, која је тада била број два на WТА ранг листи, иза Селешове. Пархе је због смањене урачунљивости осуђен само на условну казну.

Мала Мо како су је звали, до те 1993. године освојила је девет Грен слем титула, а после несреће у Хамбургу још само једну, у Мелбурну 1996.

Селешова је у аутобиографији објаснила како је запала у велику депресију након што се после две године вратила тенису и како никада више није играла на истом нивоу као пре тог инцидента.

Некадашња југословенска тенисерка каријеру је завршила са 53 титуле и 9 освојених Грен слемова. Селешова је постала професионалац са само 14 година. На првом месту WТА листе задржала се 178 недеља.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др Дабиц

30.04.2015 16:06

Ми смо некад писали по Њемацким и Свицарским зидовима графите, Моника Селес унд Деутсцхе мессер култур.

ОДГОВОРИТЕ