Video: Danas je NAJCRNJI DAN u istoriji tenisa!

Monika Seleš posle njega nikad više nije bila ista! Nemac Ginter Parhe je 30. aprila 1993 utrčao na teren u Hamburgu i nožem ubo Moniku Seleš u leđa tokom meča sa Bugarkom Magdalenom Malejevom...

Tenis 30.04.2015 | 14:40
Video: Danas je NAJCRNJI DAN u istoriji tenisa!

Nemac Ginter Parhe na današnji dan pre 22 godine ispisao je jednu od najcrnjih stranica u istoriji tenisa i profesionalnog sporta. On je 30. aprila 1993 utrčao na teren u Hamburgu i nožem ubo Moniku Seleš u leđa tokom meča sa Bugarkom Magdalenom Malejevom.

Ovaj umno poremećeni Nemac posle je naveo da je to uradio kako bi pomogao Štefi Graf, koja je tada bila broj dva na WTA rang listi, iza Selešove. Parhe je zbog smanjene uračunljivosti osuđen samo na uslovnu kaznu.

Mala Mo kako su je zvali, do te 1993. godine osvojila je devet Gren slem titula, a posle nesreće u Hamburgu još samo jednu, u Melburnu 1996.

Selešova je u autobiografiji objasnila kako je zapala u veliku depresiju nakon što se posle dve godine vratila tenisu i kako nikada više nije igrala na istom nivou kao pre tog incidenta.

Nekadašnja jugoslovenska teniserka karijeru je završila sa 53 titule i 9 osvojenih Gren slemova. Selešova je postala profesionalac sa samo 14 godina. Na prvom mestu WTA liste zadržala se 178 nedelja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr Dabic

30.04.2015 16:06

Mi smo nekad pisali po Njemackim i Svicarskim zidovima grafite, Monika Seles und Deutsche messer kultur.

ODGOVORITE