Челси већ у недељу против Паласа слави титулу?!

Лестер преслишан са 3:1. Јунајтед и Сити испали из игре, само још Арсенал и три бода деле Челси од титуле! 

Фудбал 01.05.2015 | 08:20
Челси већ у недељу против Паласа слави титулу?!

Можда заиста не игра најлепши фудбал, али Челси Жозеа Муриња има шампионски карактер, а играчи главе наштеловане да побеђују. И на Острву очигледно не постоји нико довољно јак да му се супротстави. Лестер је имао предност на полувремену, али је у наставку уследио рафал па су Плавци у заосталој утакмици 27. кола Премијер лиге славили са убедљивих 3:1.

Џаба што су Лисице успеле да фаворизованог госта да спрече да у првом полувремену упути макар један прецизан шут. Шта је на полувремену Жозе Мурињо рекао у свлачионици вероватно никада нећемо сазнати, али када су Плавци поново истрчали на терен изгледали су као сасвим друга екипа. Уосталом, није реткост да Челси преокрене и после заостатка на полувремену. Десило се то у четири од последњих седам таквих сусрета.

То је оно што раздваја шампионе од осталих. Карактер.

У 48. минуту на пас Бранислава Ивановића изједначио је Дидије Дрогба, у 79. на асистенцију Герија Кејхила (дефанзивци Челсија су ове сезоне постигли 19 и наместили још 15 голова) и за крај пројектил Рамиреса на додавање маестралног Сеска Фабрегаса.

Шпанцу је уписана 17. асистенција у првенственој сезони. У историји Премијер лиге успешнији су били само Тијери Анри (20) у сезони 2002/2003 и Френк Лампард (18) у сезони 2004/2005. Много битније је ипак што је Фабрегас - сада је већ извесно - коначно пригрлити пехар за најбољег на Острву што му у дресу Арсенала једноставно није успевало.

Сада га управо Арсенал дели од победничког постоља, јер математички само још чета Арсена Венгера има шансе да сустигне Челси. Манчестер Сити и Манчестер јунајтед су испали из конкуренција. Победа над Кристал Паласом у недељном окршају на Стамфорд Бриџу сахранила би и Арсеналове амбиције.

Три бода... Још само три бода...

Коментари / 0

Оставите коментар