Čelsi već u nedelju protiv Palasa slavi titulu?!

Lester preslišan sa 3:1. Junajted i Siti ispali iz igre, samo još Arsenal i tri boda dele Čelsi od titule! 

Fudbal 01.05.2015 | 08:20
Čelsi već u nedelju protiv Palasa slavi titulu?!

Možda zaista ne igra najlepši fudbal, ali Čelsi Žozea Murinja ima šampionski karakter, a igrači glave naštelovane da pobeđuju. I na Ostrvu očigledno ne postoji niko dovoljno jak da mu se suprotstavi. Lester je imao prednost na poluvremenu, ali je u nastavku usledio rafal pa su Plavci u zaostaloj utakmici 27. kola Premijer lige slavili sa ubedljivih 3:1.

Džaba što su Lisice uspele da favorizovanog gosta da spreče da u prvom poluvremenu uputi makar jedan precizan šut. Šta je na poluvremenu Žoze Murinjo rekao u svlačionici verovatno nikada nećemo saznati, ali kada su Plavci ponovo istrčali na teren izgledali su kao sasvim druga ekipa. Uostalom, nije retkost da Čelsi preokrene i posle zaostatka na poluvremenu. Desilo se to u četiri od poslednjih sedam takvih susreta.

To je ono što razdvaja šampione od ostalih. Karakter.

U 48. minutu na pas Branislava Ivanovića izjednačio je Didije Drogba, u 79. na asistenciju Gerija Kejhila (defanzivci Čelsija su ove sezone postigli 19 i namestili još 15 golova) i za kraj projektil Ramiresa na dodavanje maestralnog Seska Fabregasa.

Špancu je upisana 17. asistencija u prvenstvenoj sezoni. U istoriji Premijer lige uspešniji su bili samo Tijeri Anri (20) u sezoni 2002/2003 i Frenk Lampard (18) u sezoni 2004/2005. Mnogo bitnije je ipak što je Fabregas - sada je već izvesno - konačno prigrliti pehar za najboljeg na Ostrvu što mu u dresu Arsenala jednostavno nije uspevalo.

Sada ga upravo Arsenal deli od pobedničkog postolja, jer matematički samo još četa Arsena Vengera ima šanse da sustigne Čelsi. Mančester Siti i Mančester junajted su ispali iz konkurencija. Pobeda nad Kristal Palasom u nedeljnom okršaju na Stamford Bridžu sahranila bi i Arsenalove ambicije.

Tri boda... Još samo tri boda...

Komentari / 0

Ostavite komentar