Бивши начелник злоупотријебио положај

Припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука поднијели су извјештај надлежном Окружном тужилаштву против два лица из Дрвара, чији су иницијали Ђ.Ј. /69/ и Д.В. /52/, због сумње да су злоупотребом службеног положаја и несавјесним радом у служби причинили материјалну штету општини Источни Дрвар од 168.860 КМ.

Република Српска 30.04.2015 | 12:32
Бивши начелник злоупотријебио положај

Извјештај за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и несавјесан рад у служби поднесен је јуче, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Ђ.Ј. је осумњичен да је обављајући функцију начелника општине Источни Дрвар током 2008. године злоупотријебио службени положај приликом изградње водовода на подручју ове општине и мимо основног пројекта и тендерских услова закључио Анекс уговора.

Он је осумњичен и да је 7. августа 2008. године као начелник општине потписао Записник о висини цијене ископа рова за полагање цијеви на изградњи водовода и уговорену цијену од пет КМ по метру кубном повећавао пет пута - на 25 КМ по метру кубном, чиме је укупно причинио штету од 168.860 КМ.

Д.В. се сумњичи да је у својству надзорног органа над извођењем поменутих радова очигледно несавјесно пустио, те није благовремено указао да се радови врше мимо основног пројекта и уговора, нити је обуставио извођење радова када се сазнало за нове чињеницу у погледу категоризације земљишта.

Он је признао промјену категорије земљишта у односу на категорију земљишта из пројекта и тендера и повећање цијене ископа на цијелој траси изградње водовода, а без измјене пројектне документације и сачињена новог уговора или анекса постојећег уговора.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

30.04.2015 11:41

Наравно да треба да одговара свако ко је причинио и најмањи криминал,али гдје су они што узеше милијарде од свог народа,присвојише силну земљу,осиромашише народ...Почните једном од главе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срнетица

01.05.2015 07:11

Је ли могуће да је ово на слици Источни Дрвар..?? Ал' се Источни Дрвар изградио, свака част, алал вера, аферим дрварчанима са источне стране..!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поглед са Гувна

01.05.2015 15:51

А ђаволе бог те не убио..., јесу ли на слици стварно Потоци које заједно са шумским радилиштем преименоваше у Еаст Дрвар..??!!

ОДГОВОРИТЕ