Bivši načelnik zloupotrijebio položaj

Pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka podnijeli su izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu protiv dva lica iz Drvara, čiji su inicijali Đ.J. /69/ i D.V. /52/, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i nesavjesnim radom u službi pričinili materijalnu štetu opštini Istočni Drvar od 168.860 KM.

Republika Srpska 30.04.2015 | 12:32
Bivši načelnik zloupotrijebio položaj

Izvještaj za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjesan rad u službi podnesen je juče, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Đ.J. je osumnjičen da je obavljajući funkciju načelnika opštine Istočni Drvar tokom 2008. godine zloupotrijebio službeni položaj prilikom izgradnje vodovoda na području ove opštine i mimo osnovnog projekta i tenderskih uslova zaključio Aneks ugovora.

On je osumnjičen i da je 7. avgusta 2008. godine kao načelnik opštine potpisao Zapisnik o visini cijene iskopa rova za polaganje cijevi na izgradnji vodovoda i ugovorenu cijenu od pet KM po metru kubnom povećavao pet puta - na 25 KM po metru kubnom, čime je ukupno pričinio štetu od 168.860 KM.

D.V. se sumnjiči da je u svojstvu nadzornog organa nad izvođenjem pomenutih radova očigledno nesavjesno pustio, te nije blagovremeno ukazao da se radovi vrše mimo osnovnog projekta i ugovora, niti je obustavio izvođenje radova kada se saznalo za nove činjenicu u pogledu kategorizacije zemljišta.

On je priznao promjenu kategorije zemljišta u odnosu na kategoriju zemljišta iz projekta i tendera i povećanje cijene iskopa na cijeloj trasi izgradnje vodovoda, a bez izmjene projektne dokumentacije i sačinjena novog ugovora ili aneksa postojećeg ugovora.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Василије

30.04.2015 11:41

Наравно да треба да одговара свако ко је причинио и најмањи криминал,али гдје су они што узеше милијарде од свог народа,присвојише силну земљу,осиромашише народ...Почните једном од главе!

ODGOVORITE
Name

Srnetica

01.05.2015 07:11

Je li moguće da je ovo na slici Istočni Drvar..?? Al' se Istočni Drvar izgradio, svaka čast, alal vera, aferim drvarčanima sa istočne strane..!!

ODGOVORITE
Name

Pogled sa Guvna

01.05.2015 15:51

A đavole bog te ne ubio..., jesu li na slici stvarno Potoci koje zajedno sa šumskim radilištem preimenovaše u East Drvar..??!!

ODGOVORITE