Бившем НБА играчу 23 године затвора!

Џаварис Критентон прокоцкао је своју шансу и провешће значајно парче живота на робији...

Кошарка 30.04.2015 | 17:00
Бившем НБА играчу 23 године затвора!

Чувена америчка урбана изрека, да "можеш извући клинца из гета, али не можеш извући гето из клинца", на најгори начин се обистинила у случају Џавариса Критентона, 27-годишњег бившег кошаркаша из Атланте.

Некадашњи саиграч Двајта Хауарда у средњој школи, потом звезда универзитета Џорџија Тек и члан три НБА екипе, у среду је осуђен на 23 године затвора због убиства Џулијан Џонс, августа 2011.

Критентон је лета 2007, као 17. "пик", потписао гарантовани уговор са Лос Анђелес Лејкерсима, вредан 2,6 милиона долара.

Ствари су кренуле лоше по њега када је као НБА дебитант ступио у редове локалне банде, касније објаснивши да је то урадио како би себи обезбедио заштиту.

Децембра 2009, као члан Вашингтона, са саиграчем Гилбертом Аренасом је имао "убеђивање" пиштољима усред свлачионице Визардса, након чега их је комесар Дејвид Штерн суспендовао до краја сезоне.

Критентон више није одиграо ни минут НБА кошарке, кратко је био у Кини током 2010, док је 2011. играо у развојној лиги за екипу Дакоте, а онда је дошло кобно лето...

Желећи да се освети члану ривалске банде, који га је претходно опљачкао, нехотице је упуцао 22-годишњу Џулијан Џонс, мајку четворо деце, која је преминула у болници од последица рањавања у ногу.

Време после хапшења, које је убрзо уследило, провео је на слободи пошто је уплатио 230.000 долара на име кауције, али је остао у ситном криминалу, па је почетком 2014. "пао" као члан веће групе која је диловала кокаин и марихуану.

Када је дошло време да изађе пред суд, одустао је од негирања и признао убиство, па ће ускоро бити упућен на издржавање казне.

Имао је све што жели просечан амерички клинац, остао је без ичега, само својом кривицом...

Коментари / 0

Оставите коментар