Bivšem NBA igraču 23 godine zatvora!

Džavaris Kritenton prokockao je svoju šansu i provešće značajno parče života na robiji...

Košarka 30.04.2015 | 17:00
Bivšem NBA igraču 23 godine zatvora!

Čuvena američka urbana izreka, da "možeš izvući klinca iz geta, ali ne možeš izvući geto iz klinca", na najgori način se obistinila u slučaju Džavarisa Kritentona, 27-godišnjeg bivšeg košarkaša iz Atlante.

Nekadašnji saigrač Dvajta Hauarda u srednjoj školi, potom zvezda univerziteta Džordžija Tek i član tri NBA ekipe, u sredu je osuđen na 23 godine zatvora zbog ubistva Džulijan Džons, avgusta 2011.

Kritenton je leta 2007, kao 17. "pik", potpisao garantovani ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, vredan 2,6 miliona dolara.

Stvari su krenule loše po njega kada je kao NBA debitant stupio u redove lokalne bande, kasnije objasnivši da je to uradio kako bi sebi obezbedio zaštitu.

Decembra 2009, kao član Vašingtona, sa saigračem Gilbertom Arenasom je imao "ubeđivanje" pištoljima usred svlačionice Vizardsa, nakon čega ih je komesar Dejvid Štern suspendovao do kraja sezone.

Kritenton više nije odigrao ni minut NBA košarke, kratko je bio u Kini tokom 2010, dok je 2011. igrao u razvojnoj ligi za ekipu Dakote, a onda je došlo kobno leto...

Želeći da se osveti članu rivalske bande, koji ga je prethodno opljačkao, nehotice je upucao 22-godišnju Džulijan Džons, majku četvoro dece, koja je preminula u bolnici od posledica ranjavanja u nogu.

Vreme posle hapšenja, koje je ubrzo usledilo, proveo je na slobodi pošto je uplatio 230.000 dolara na ime kaucije, ali je ostao u sitnom kriminalu, pa je početkom 2014. "pao" kao član veće grupe koja je dilovala kokain i marihuanu.

Kada je došlo vreme da izađe pred sud, odustao je od negiranja i priznao ubistvo, pa će uskoro biti upućen na izdržavanje kazne.

Imao je sve što želi prosečan američki klinac, ostao je bez ičega, samo svojom krivicom...

Komentari / 0

Ostavite komentar