АБА: Звезда ''попила двије Цедевите'', али је трећа била горка!

Црвено-бели у трећој утакмици финала одиграли један од лошијих мечева сезоне. Другу шансу за освајање титуле имаће у четвртак увече.

Кошарка 29.04.2015 | 23:00
АБА: Звезда ''попила двије Цедевите'', али је трећа била горка!

Прва Звездина шанса за освајање титуле остала је неискоришћена!

Одигравши лоше, нервозно и на моменте потпуно конфузно, Београђани пред 3.100 посетилаца Дома спортова нису били ни близу "брејка".

Цедевита је била апсолутно бољи ривал. Чвршћу и ефикаснију игру конкретизовала је мирном победом и оставила госте без шансе да искористе прву "меч" лопту за освајање АБА лиге.

Сада је резултат у серији 2:1 за српски тим. Следећи меч биће одигран у четвртак у 20.30 часова.

ЦЕДЕВИТА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Екипа Јасмина Репеше водила је од почетка до краја. До полувремена, разлика се углавном кретала у распону од седам до 14 поена, па је на паузи (41:33) деловало да ће у другом делу бити ватре. Међутим...

Потпуно контролишући све сегменте игре, Загрепчани су у трећој деоници надскочили, претрчали и нападачки докусурили госте из Србије. Резултат те четвртине (27:13) довољно говори о игри оба тима у кључних десет минута.

До краја, Звезда је чувала част и свела разлику на подношљивих десет поена.

Најефикаснији играч домаћина био је центар Цедевите Станко Бараћ, са 15 убачених поена. У сарадњи са Миром Биланом (10 п), искусна "петица" донела је екипи превагу под кошем, док је Марко Томас (14 п) хицима из даљине распршио наде гостију да могу да се врате у меч.

Лука Бабић такође је поново био инспирисан, па је допринео тријумфу са 12 поена, без промашаја са линије пенала (7/7).

На другој страни, најефикаснији играч Звезде био је Бобан Марјановић. Завршио је меч са 16 поена и четири минута пре краја, одлуком тренера Дејана Радоњића да га одмори за четврти меч, који је заказан за мање од 24 сата.

Најбољи играч црвено-белих чувао је у завршним моментима снагу за сутрашњи меч, у коме би такође могао да остане ускраћен за помоћ повређеног Маика Цирбеса. Немац је у среду увече гледао меч са клупе.

Цедевита је првим овосезонским тријумфом са Звездом (након четири пораза) дала потврду речима свог тренера Јасмина Репеше, да има снагу и квалитет да се бори са фаворитом. У сличној ситуацији била је и у полуфиналној серији, када је губила од Будућности 0:2, па на свом паркету узвратила и у Подгорици победила у мајсторици.

Утакмицу у загребачком Дому спортова уживо је пратила и група од око 150 навијача из Београда.

Коментари / 0

Оставите коментар