ABA: Zvezda ''popila dvije Cedevite'', ali je treća bila gorka!

Crveno-beli u trećoj utakmici finala odigrali jedan od lošijih mečeva sezone. Drugu šansu za osvajanje titule imaće u četvrtak uveče.

Košarka 29.04.2015 | 23:00
ABA: Zvezda ''popila dvije Cedevite'', ali je treća bila gorka!

Prva Zvezdina šansa za osvajanje titule ostala je neiskorišćena!

Odigravši loše, nervozno i na momente potpuno konfuzno, Beograđani pred 3.100 posetilaca Doma sportova nisu bili ni blizu "brejka".

Cedevita je bila apsolutno bolji rival. Čvršću i efikasniju igru konkretizovala je mirnom pobedom i ostavila goste bez šanse da iskoriste prvu "meč" loptu za osvajanje ABA lige.

Sada je rezultat u seriji 2:1 za srpski tim. Sledeći meč biće odigran u četvrtak u 20.30 časova.

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Ekipa Jasmina Repeše vodila je od početka do kraja. Do poluvremena, razlika se uglavnom kretala u rasponu od sedam do 14 poena, pa je na pauzi (41:33) delovalo da će u drugom delu biti vatre. Međutim...

Potpuno kontrolišući sve segmente igre, Zagrepčani su u trećoj deonici nadskočili, pretrčali i napadački dokusurili goste iz Srbije. Rezultat te četvrtine (27:13) dovoljno govori o igri oba tima u ključnih deset minuta.

Do kraja, Zvezda je čuvala čast i svela razliku na podnošljivih deset poena.

Najefikasniji igrač domaćina bio je centar Cedevite Stanko Barać, sa 15 ubačenih poena. U saradnji sa Mirom Bilanom (10 p), iskusna "petica" donela je ekipi prevagu pod košem, dok je Marko Tomas (14 p) hicima iz daljine raspršio nade gostiju da mogu da se vrate u meč.

Luka Babić takođe je ponovo bio inspirisan, pa je doprineo trijumfu sa 12 poena, bez promašaja sa linije penala (7/7).

Na drugoj strani, najefikasniji igrač Zvezde bio je Boban Marjanović. Završio je meč sa 16 poena i četiri minuta pre kraja, odlukom trenera Dejana Radonjića da ga odmori za četvrti meč, koji je zakazan za manje od 24 sata.

Najbolji igrač crveno-belih čuvao je u završnim momentima snagu za sutrašnji meč, u kome bi takođe mogao da ostane uskraćen za pomoć povređenog Maika Cirbesa. Nemac je u sredu uveče gledao meč sa klupe.

Cedevita je prvim ovosezonskim trijumfom sa Zvezdom (nakon četiri poraza) dala potvrdu rečima svog trenera Jasmina Repeše, da ima snagu i kvalitet da se bori sa favoritom. U sličnoj situaciji bila je i u polufinalnoj seriji, kada je gubila od Budućnosti 0:2, pa na svom parketu uzvratila i u Podgorici pobedila u majstorici.

Utakmicu u zagrebačkom Domu sportova uživo je pratila i grupa od oko 150 navijača iz Beograda.

Komentari / 0

Ostavite komentar