Звезда се враћа.....у Европу!

"Гаспром" је пристао да помогне једнократно, тако да је више него извесно да ће се бивши шампион Европе наредног лета наћи у жребу за неки од евро-купова.

Фудбал 29.04.2015 | 22:45
Звезда се враћа.....у Европу!

Квалификације за Лигу шампиона или Лигу Европе?

После договора који је склопљен и потписан, највероватније да је то последња дилема која стоји пред Фудбалским клубом Црвена звезда и њеним навијачима.

Јер, руски гигант "Гаспром" продужио је јак спонзорски уговор који од 2010. године има са Црвеном звездом, а притом пристао да комплетну суму која би српском клубу припала за ову, 2015. годину, исплати у најкраћем року.

То би конкретно значило да ће актуелан Управа шампиона Србије имати на располагању 4,5 милиона евра за хитно сервисирање дугова, пре него што се изасланици клуба буду срели са дисциплинцима УЕФА током нове провере пословања и сервисирања дугова насталих у међувремену.

После овог потеза "Гаспрома" знатно су смањене шансе да Црвена звезда и другу годину заредом буде избачена из евро-купова због кршења правила такозваног "финансијског фер-плеја".

Уколико Звезда комплетну суму од 4,5 милиона буде уложила у сервисирање дугова према бившим играчима, тренерима и осталим клубовима у земљи, према ономе што је зимус саопштено у више наврата, остаће још дуг од око 1,2 милиона евра да буквално све буде "испеглано" пре рока за лиценцирање за сезону 2015-16.

На овај начин, "Гаспром" и Звезда решили су горући проблем, али можда и важнија вест за клуб са 52 милиона евра дуга представља чињеница да ово није једнократна помоћ из Русије, већ да је потписан нови, трогодишњи уговор, тако да ће Звезда, рачунајући 2016. и 2017. годину, моћи да рачуна са укупно 13,5 милиона евра, пишу "Вечерње новости".

Коментари / 0

Оставите коментар