Zvezda se vraća.....u Evropu!

"Gasprom" je pristao da pomogne jednokratno, tako da je više nego izvesno da će se bivši šampion Evrope narednog leta naći u žrebu za neki od evro-kupova.

Fudbal 29.04.2015 | 22:45
Zvezda se vraća.....u Evropu!

Kvalifikacije za Ligu šampiona ili Ligu Evrope?

Posle dogovora koji je sklopljen i potpisan, najverovatnije da je to poslednja dilema koja stoji pred Fudbalskim klubom Crvena zvezda i njenim navijačima.

Jer, ruski gigant "Gasprom" produžio je jak sponzorski ugovor koji od 2010. godine ima sa Crvenom zvezdom, a pritom pristao da kompletnu sumu koja bi srpskom klubu pripala za ovu, 2015. godinu, isplati u najkraćem roku.

To bi konkretno značilo da će aktuelan Uprava šampiona Srbije imati na raspolaganju 4,5 miliona evra za hitno servisiranje dugova, pre nego što se izaslanici kluba budu sreli sa disciplincima UEFA tokom nove provere poslovanja i servisiranja dugova nastalih u međuvremenu.

Posle ovog poteza "Gasproma" znatno su smanjene šanse da Crvena zvezda i drugu godinu zaredom bude izbačena iz evro-kupova zbog kršenja pravila takozvanog "finansijskog fer-pleja".

Ukoliko Zvezda kompletnu sumu od 4,5 miliona bude uložila u servisiranje dugova prema bivšim igračima, trenerima i ostalim klubovima u zemlji, prema onome što je zimus saopšteno u više navrata, ostaće još dug od oko 1,2 miliona evra da bukvalno sve bude "ispeglano" pre roka za licenciranje za sezonu 2015-16.

Na ovaj način, "Gasprom" i Zvezda rešili su gorući problem, ali možda i važnija vest za klub sa 52 miliona evra duga predstavlja činjenica da ovo nije jednokratna pomoć iz Rusije, već da je potpisan novi, trogodišnji ugovor, tako da će Zvezda, računajući 2016. i 2017. godinu, moći da računa sa ukupno 13,5 miliona evra, pišu "Večernje novosti".

Komentari / 0

Ostavite komentar