Бројке због којих Балотелија мора бити стид!

Статистика због које Балотели црвени: Гол вредан 24.500.000 евра, сваки шут по 1.225.000, а додавање по 83.000...Овакве бројке мало ко је очекивао...

Фудбал 30.04.2015 | 15:00
Бројке због којих Балотелија мора бити стид!

Дошао је у Ливерпул током последње недеље прелазног рока као бомбастично појачање које је Брендан Роџерс јако дуго најављивао. Плаћен је великих 20.000.000 евра и виђен је као достојна замена Луиса Суареза, али тачно осам месеци касније Марио Балотели је све, само не „бомба“ која се чекала после одласка Ел Пистолера.

Међутим, томе се није надао и Брендан Роџерс... Када је Балотели 25. августа заједно са Адамом Лаланом засео у ложу Етихада и гледао како новим саиграчима његови некадашњи саборци из Манчестер Ситија држе фудбалске часове (Сити добио са 3:1), вероватно је и сам помислио како ће управо он покренути један нови талас и Редсе одвести до највиших циљева. То је сигурно помислио и Роџерс, који је у провереном негативцу и човеку познатом по бројним јавним испадима видео нешто што је мало ко на Острву видео – гол машину.

Када филм премотамо на данас, следи разочарање због којег би требало да се црвене образи и Балотелију, али и шефу струке Ливерпула – 15 утакмица у Премијер лиги и само један погодак! Односно, укупно 26 мечева у свим такмичењима и само четири гола, што је статистика којом би могао да се похвали само неко ко игра на позицији задњег везног или у последњој линији одбране...

Чак ни у најновијем поразу Ливерпула од Хала Балотели није био ни налик нападачу којем су бројни фудбалски критичари предвиђали светлу будућност. Штавише, био је један од најгорих! У 65. минуту заменио га је Рики Ламберт, а за нешто више од сат времена проведених на терену није успео да направи ниједну изгледну прилику за гол!?

После свих кредита које је Балотели испуцао ове сезоне довитљиви новинари на Острву решили су да се баве чистом математиком и покушају да процене колико је Супер Марио (ако уопште можемо овако да га зовемо?) заправо коштао клуб за свих осам месеци.

Дакле, стигао је 20.000.000 евра, за недељну плату од 125.000 европских новчаница. Рачунајући да је од тренутка доласка на Енфилд до данас прошло укупно 36 недеља, долазимо да Балотелија клуб до сада исплатио 4.500.000. То је укупно 24.500.000 евра за само један премијерлигашки погодак!!!

А даља статистика каже следеће - Балотели је на 15 лигашких сусрета лопту у оквир гола упутио тек 20 пута, што је 1.225.000 евра по ударцу. Ако бисмо ишли у још ситније детаље, репрезентативац Италије је укупно поделио 241 додавање, па је вредност једног 83.000 евра! Оно што сигурно додатно „поспешује“ ову листу јесте чињеница да Балотели није уписао ниједну асистенцију ове сезоне.

Треба истаћи и да овде нису урачунати и бројни бонуси који су прописани по одредбама уговора. Мада, гледајући шта је Балотели урадио ове сезоне, додатну зараду вероватни није ни остварио...

Ови подаци сигурно ће посебно заболети власника Ливерпула Џона Хенрија, уједно и првог човека бејзбол тима Бостон Ред Сокс, који је практично патентирао метод улагања у играче чију вредност процењује на основу статистике. Овде је направио велику грешку...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

30.04.2015 16:51

Балотели за мене није никакав играц!!!Цовјек који је изашао из Грмља!Негде из Африке!(Будала комплетна са високим Носом!!!!)

ОДГОВОРИТЕ