Brojke zbog kojih Balotelija mora biti stid!

Statistika zbog koje Baloteli crveni: Gol vredan 24.500.000 evra, svaki šut po 1.225.000, a dodavanje po 83.000...Ovakve brojke malo ko je očekivao...

Fudbal 30.04.2015 | 15:00
Brojke zbog kojih Balotelija mora biti stid!

Došao je u Liverpul tokom poslednje nedelje prelaznog roka kao bombastično pojačanje koje je Brendan Rodžers jako dugo najavljivao. Plaćen je velikih 20.000.000 evra i viđen je kao dostojna zamena Luisa Suareza, ali tačno osam meseci kasnije Mario Baloteli je sve, samo ne „bomba“ koja se čekala posle odlaska El Pistolera.

Međutim, tome se nije nadao i Brendan Rodžers... Kada je Baloteli 25. avgusta zajedno sa Adamom Lalanom zaseo u ložu Etihada i gledao kako novim saigračima njegovi nekadašnji saborci iz Mančester Sitija drže fudbalske časove (Siti dobio sa 3:1), verovatno je i sam pomislio kako će upravo on pokrenuti jedan novi talas i Redse odvesti do najviših ciljeva. To je sigurno pomislio i Rodžers, koji je u proverenom negativcu i čoveku poznatom po brojnim javnim ispadima video nešto što je malo ko na Ostrvu video – gol mašinu.

Kada film premotamo na danas, sledi razočaranje zbog kojeg bi trebalo da se crvene obrazi i Baloteliju, ali i šefu struke Liverpula – 15 utakmica u Premijer ligi i samo jedan pogodak! Odnosno, ukupno 26 mečeva u svim takmičenjima i samo četiri gola, što je statistika kojom bi mogao da se pohvali samo neko ko igra na poziciji zadnjeg veznog ili u poslednjoj liniji odbrane...

Čak ni u najnovijem porazu Liverpula od Hala Baloteli nije bio ni nalik napadaču kojem su brojni fudbalski kritičari predviđali svetlu budućnost. Štaviše, bio je jedan od najgorih! U 65. minutu zamenio ga je Riki Lambert, a za nešto više od sat vremena provedenih na terenu nije uspeo da napravi nijednu izglednu priliku za gol!?

Posle svih kredita koje je Baloteli ispucao ove sezone dovitljivi novinari na Ostrvu rešili su da se bave čistom matematikom i pokušaju da procene koliko je Super Mario (ako uopšte možemo ovako da ga zovemo?) zapravo koštao klub za svih osam meseci.

Dakle, stigao je 20.000.000 evra, za nedeljnu platu od 125.000 evropskih novčanica. Računajući da je od trenutka dolaska na Enfild do danas prošlo ukupno 36 nedelja, dolazimo da Balotelija klub do sada isplatio 4.500.000. To je ukupno 24.500.000 evra za samo jedan premijerligaški pogodak!!!

A dalja statistika kaže sledeće - Baloteli je na 15 ligaških susreta loptu u okvir gola uputio tek 20 puta, što je 1.225.000 evra po udarcu. Ako bismo išli u još sitnije detalje, reprezentativac Italije je ukupno podelio 241 dodavanje, pa je vrednost jednog 83.000 evra! Ono što sigurno dodatno „pospešuje“ ovu listu jeste činjenica da Baloteli nije upisao nijednu asistenciju ove sezone.

Treba istaći i da ovde nisu uračunati i brojni bonusi koji su propisani po odredbama ugovora. Mada, gledajući šta je Baloteli uradio ove sezone, dodatnu zaradu verovatni nije ni ostvario...

Ovi podaci sigurno će posebno zaboleti vlasnika Liverpula Džona Henrija, ujedno i prvog čoveka bejzbol tima Boston Red Soks, koji je praktično patentirao metod ulaganja u igrače čiju vrednost procenjuje na osnovu statistike. Ovde je napravio veliku grešku...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

30.04.2015 16:51

Baloteli za mene nije nikakav igrac!!!Covjek koji je izašao iz Grmlja!Negde iz Afrike!(Budala kompletna sa visokim Nosom!!!!)

ODGOVORITE