Огњановићима одблокиран рачун, донирали 20.000 евра

Више тужилаштво у Београду одблокирало је рачун породице Огњановић, која је затим данас уплатила 20.000 евра за потребе лечења малолетне С.С у иностранству, саопштио је Небојша Огњановић.

Србија 29.04.2015 | 21:15
Огњановићима одблокиран рачун, донирали 20.000 евра

Огњановић, отац Тијане која је умрла у Хјустону не дочекавши транспатацију срца, навео је у саопштењу да је тужилаштво данас одблокирало новчана средства, након чега је извршио уплату новчане помоћи.
"Преостала новчана средства, такође, ћемо утрошити у наредном периоду за потребе лечења оболеле деце", поручили су Огњановићи.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је крајем прошле године истрагу против Огњановића због сумње да су извршили за кривична дела прање новца и превара.

Јелена и Небојша Огњановић се терете да су део средстава прикупљених за лечење њихове ћерке Тијане, у износу од 100.000 долара и 7.400 евра задржали за себе.

Након покретања истраге против Огњановића по поднетој кривичној пријави МУП-а Србије, тужилаштво је тада доставило и замолницу надлежном органу САД како би се међународним правним путем обезбедила документација битна за одлучивање о даљем поступку.

Огњановићи су у пролеће 2013. године апеловали на грађане Србије са молбом за прикупљање 750.000 долара за трансплантацију срца малој Тијани.

У кратком року на Тијанин рачун у Комерцијалној банци слило се 2,6 милиона евра.

Девојчица, међутим, није дочекала трансплантацију јер је преминула 15. јула 2013. године.
По повратку у Србију, Огњановићи су тврдили да су са Тијаниног рачуна платили за лечење 1,1 милион евра.

Раније су Огњановићи купили опрему вредну 1,2 милиона евра за Институт за мајку и дете, а како су раније пренели медији, до сада су уплатили укупно 442.058 евра за лечење дванаесторо болесне деце.

Коментари / 0

Оставите коментар