Ognjanovićima odblokiran račun, donirali 20.000 evra

Više tužilaštvo u Beogradu odblokiralo je račun porodice Ognjanović, koja je zatim danas uplatila 20.000 evra za potrebe lečenja maloletne S.S u inostranstvu, saopštio je Nebojša Ognjanović.

Srbija 29.04.2015 | 21:15
Ognjanovićima odblokiran račun, donirali 20.000 evra

Ognjanović, otac Tijane koja je umrla u Hjustonu ne dočekavši transpataciju srca, naveo je u saopštenju da je tužilaštvo danas odblokiralo novčana sredstva, nakon čega je izvršio uplatu novčane pomoći.
"Preostala novčana sredstva, takođe, ćemo utrošiti u narednom periodu za potrebe lečenja obolele dece", poručili su Ognjanovići.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krajem prošle godine istragu protiv Ognjanovića zbog sumnje da su izvršili za krivična dela pranje novca i prevara.

Jelena i Nebojša Ognjanović se terete da su deo sredstava prikupljenih za lečenje njihove ćerke Tijane, u iznosu od 100.000 dolara i 7.400 evra zadržali za sebe.

Nakon pokretanja istrage protiv Ognjanovića po podnetoj krivičnoj prijavi MUP-a Srbije, tužilaštvo je tada dostavilo i zamolnicu nadležnom organu SAD kako bi se međunarodnim pravnim putem obezbedila dokumentacija bitna za odlučivanje o daljem postupku.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

U kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo se 2,6 miliona evra.

Devojčica, međutim, nije dočekala transplantaciju jer je preminula 15. jula 2013. godine.
Po povratku u Srbiju, Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra.

Ranije su Ognjanovići kupili opremu vrednu 1,2 miliona evra za Institut za majku i dete, a kako su ranije preneli mediji, do sada su uplatili ukupno 442.058 evra za lečenje dvanaestoro bolesne dece.

Komentari / 0

Ostavite komentar