Синдикат дистрикта тражи редовне плате

Синдиката дистрикта Брчко тражи од Владе дистрикта да обезбиједи редовност плата и доприноса за све раднике, а посебно уплате доприноса за пензионо-инвалидско осигурање.

Босна и Херцеговина 29.04.2015 | 20:54
Синдикат дистрикта тражи редовне плате

Међу захтјевима које је данас предсједник Предсједништва Синдиката дистрикта Рамо Мујановић током пријема поводом 1. маја уручио градоначелнику Брчког Анти Домићу од Владе се тражи и да се ангажује на доношењу новог закона о платама у дистрикту, те да учини све потребне радње да са социјалним партнерима потпише општи колективни уговор.

Синдикат од Владе дистрикта захтијева да обезбиједи да се примјењују закони из радно-правне области, да омогући и радницима у привреди и у терцијарном сектору да празнују 1. мај, да проведе реформу јавне управе и да се извршној власти придода ново одјељење – за рад, запошљавање и борачко-инвалидску заштиту.

Примивши захтјеве у писаној форми, градоначелник Анто Домић рекао је да неки од њих могу бити испуњени прилично брзо, док се о другима мора разговарати и тражити компромисно ријешење.

"Један од оних на којима ће се кроз реорганизацију администрације одмах дјеловати јесте формирање сегмента који ће се бавити питањима из домена рада и радних односа", истакао је Домић.

Поводом предстојећег Међународног празника рада - 1. маја, руководство Синдиката дистрикта Брчко приредило је данас пријем за представнике локалне извршне и законодавне власти, Удружења послодаваца и за своје активисте.

Са данашњег скупа упућена је првомајска честитка Синдиката дистрикта свим његовим члановима и радницима,као и осталим суграђанима који су, како је истакао секретар и манаџер брчанског Синдиката Илија Калајаџић, били или ће бити радници, као и свима који се радују овом празнику.

Коментари / 0

Оставите коментар