Кључање пред Ролан Гарос! Рафа или Новак?!

Федерера подржао Бекер, Мари уз Ђоковића. Никада већа тензија у последњих десетак година није била уочи француског гренд слема, а све се своди на причу о ривалитету Србина и Шпанца.

Тенис 30.04.2015 | 11:40
Кључање пред Ролан Гарос! Рафа или Новак?!

Почетак сезоне на шљаци је запалио тениску планету. Одавно није владала оволика еуфорија и тензија као у ишчекивању овогодишњег Ролан Гароса. Феноменалне игре Новака Ђоковића, али и слаба форма Рафаела Надала су више неко икада актуелизовали питање:

Да ли је време да Новак Ђоковић освоји Ролан Гарос?

Чини се да је куцнуо час, а и прогнозе многих светских стручњака и кладионица иду у прилог Ђоковићу.

Победа у Монте Карлу је открила све Надалове мане, али и показала да Новак никада није био јачи на шљаци. Остају још два Мастерса у Мадриду и Риму пре великог окршаја на Ролан Гаросу који је чак могућ и у четвртфиналу, ако Надал не буде међу прва четири носиоца у жребу.

Роџер Федерер је први изнео своју поргнозу и поручио да је Надал и даље највећи фаворит за титулу у Паризу. Али, то и не чуди од Федерера који ретко када одаје признање Новаку онолико колико то српски ас заиста заслужује.

После Федерера су се огласили Новаков тренер Борис Бекер и трећи тенисер света Енди Мари. Бекер је у изјави за немачке директно одговорио на питање ко је први фаворит Ролан Гароса.
„Постоји један Шпанац који се зове Рафаел Надал и веома је добар. Осим тога, он је актуелни шампион Ролан Гароса. Надал је највећи фаворит и ове године. Али, мислим да Новак може да освоји све велике турнире на шљаци и мислим да је ове године јачи него претходних”, рекао је Бекер.

Да ли то Немац стварно мисли или покушава да створи додатни протисак на Надала којем не цветају руже у последње време или жели да додатно мотивише Ђоковића, остаје енигма.

У међувремену се на Федерера надовезао и Енди Мари. Шкот није имао неке озбиљне успехе на шљаци и нереално је за очекивати да парира Ђоковићу, Надалу, па и Федереру. Он поручује да се однос снага променио и да је Ноле сада главни кандидат да освоји француски гренд слем.
„Ситуација у тенису може да се промени за неколико недеља. Али, по тренутном стању ствари је Новак изразити фаворит на Ролан Гаросу. Надалове сјајне партије претходних година нису остављале много простора да причамо о неком другом фавориту на Ролан Гаросу. Али сада је то дефинитивно Новак“, рекао је Мари.

После девет година, Надал по први пут по проценама светских кладионица није први фаворит за освајање Ролан Гароса већ је то Ђоковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др Дабиц

30.04.2015 16:15

Како се слатко насмијах хахаха, велики Господин једини нијемац на привременом раду код Србина,Бекер казе/постоји један спанац/али постоји и један број један Србин који це узет ове године Француски ГРЕНСЛЕМ Ноле никад није био јаци НАС НАЈВЕЦИ АМБАСАДОР НОЛЕ НОЛЕ НОЛЕ 2

ОДГОВОРИТЕ