Ključanje pred Rolan Garos! Rafa ili Novak?!

Federera podržao Beker, Mari uz Đokovića. Nikada veća tenzija u poslednjih desetak godina nije bila uoči francuskog grend slema, a sve se svodi na priču o rivalitetu Srbina i Španca.

Tenis 30.04.2015 | 11:40
Ključanje pred Rolan Garos! Rafa ili Novak?!

Početak sezone na šljaci je zapalio tenisku planetu. Odavno nije vladala ovolika euforija i tenzija kao u iščekivanju ovogodišnjeg Rolan Garosa. Fenomenalne igre Novaka Đokovića, ali i slaba forma Rafaela Nadala su više neko ikada aktuelizovali pitanje:

Da li je vreme da Novak Đoković osvoji Rolan Garos?

Čini se da je kucnuo čas, a i prognoze mnogih svetskih stručnjaka i kladionica idu u prilog Đokoviću.

Pobeda u Monte Karlu je otkrila sve Nadalove mane, ali i pokazala da Novak nikada nije bio jači na šljaci. Ostaju još dva Mastersa u Madridu i Rimu pre velikog okršaja na Rolan Garosu koji je čak moguć i u četvrtfinalu, ako Nadal ne bude među prva četiri nosioca u žrebu.

Rodžer Federer je prvi izneo svoju porgnozu i poručio da je Nadal i dalje najveći favorit za titulu u Parizu. Ali, to i ne čudi od Federera koji retko kada odaje priznanje Novaku onoliko koliko to srpski as zaista zaslužuje.

Posle Federera su se oglasili Novakov trener Boris Beker i treći teniser sveta Endi Mari. Beker je u izjavi za nemačke direktno odgovorio na pitanje ko je prvi favorit Rolan Garosa.
„Postoji jedan Španac koji se zove Rafael Nadal i veoma je dobar. Osim toga, on je aktuelni šampion Rolan Garosa. Nadal je najveći favorit i ove godine. Ali, mislim da Novak može da osvoji sve velike turnire na šljaci i mislim da je ove godine jači nego prethodnih”, rekao je Beker.

Da li to Nemac stvarno misli ili pokušava da stvori dodatni protisak na Nadala kojem ne cvetaju ruže u poslednje vreme ili želi da dodatno motiviše Đokovića, ostaje enigma.

U međuvremenu se na Federera nadovezao i Endi Mari. Škot nije imao neke ozbiljne uspehe na šljaci i nerealno je za očekivati da parira Đokoviću, Nadalu, pa i Federeru. On poručuje da se odnos snaga promenio i da je Nole sada glavni kandidat da osvoji francuski grend slem.
„Situacija u tenisu može da se promeni za nekoliko nedelja. Ali, po trenutnom stanju stvari je Novak izraziti favorit na Rolan Garosu. Nadalove sjajne partije prethodnih godina nisu ostavljale mnogo prostora da pričamo o nekom drugom favoritu na Rolan Garosu. Ali sada je to definitivno Novak“, rekao je Mari.

Posle devet godina, Nadal po prvi put po procenama svetskih kladionica nije prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa već je to Đoković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr Dabic

30.04.2015 16:15

Kako se slatko nasmijah hahaha, veliki Gospodin jedini nijemac na privremenom radu kod Srbina,Beker kaze/postoji jedan spanac/ali postoji i jedan broj jedan Srbin koji ce uzet ove godine Francuski GRENSLEM Nole nikad nije bio jaci NAS NAJVECI AMBASADOR NOLE NOLE NOLE 2

ODGOVORITE