Минхен: Штета! Јанка грешке одвеле у пораз!

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло АТП турнира у Минхену, пошто је поражен од Виктора Естреља-Бургоса у три сета.

Тенис 29.04.2015 | 16:20
Минхен: Штета! Јанка грешке одвеле у пораз!

Као и у мечу првог кола против Аустралијанца Бернарда Томића, Јанко је изгубио први сет, успео експресно да се врати у меч, али су га сопствене грешке коштале потпуног преокрета и пораза од 54. играча света из Доминиканске Репбулике – 6:4, 6:7(1), 7:5.

Дуел је трајао нешто мање од два и по часа, а после само 33 минута Бургос је имао сет предности, пошто је са два везана брејка стекао недостижну предност коју је претворио у вођство – 6:4.

Други сет био је далеко узбудљивији, није било брејкова на обе стране, иако је 34-годишњи момак из Доминиканске Републике имао три шансе да Јанку одузме сервис при резултату 4:4. Ипак, уследио је тај-брејк који је Србин отворио са шест освојених поена у низу за лагано изједначење.

Наставио је Београђанин у истом ритму, одлучујући део игре отворио је новим брејком, да би после рибрејка Бургоса узвратио истом мером – али је затим пропустио прилику да својим сервисом оконча дуел. Имао је већ у следећем гему нову прилику за вођство и нову прилику, али није успевао да одигра како је желео, па је Бургос искористио другу брејк/меч лопту и прошао даље.

Коментари / 0

Оставите коментар