Minhen: Šteta! Janka greške odvele u poraz!

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo ATP turnira u Minhenu, pošto je poražen od Viktora Estrelja-Burgosa u tri seta.

Tenis 29.04.2015 | 16:20
Minhen: Šteta! Janka greške odvele u poraz!

Kao i u meču prvog kola protiv Australijanca Bernarda Tomića, Janko je izgubio prvi set, uspeo ekspresno da se vrati u meč, ali su ga sopstvene greške koštale potpunog preokreta i poraza od 54. igrača sveta iz Dominikanske Repbulike – 6:4, 6:7(1), 7:5.

Duel je trajao nešto manje od dva i po časa, a posle samo 33 minuta Burgos je imao set prednosti, pošto je sa dva vezana brejka stekao nedostižnu prednost koju je pretvorio u vođstvo – 6:4.

Drugi set bio je daleko uzbudljiviji, nije bilo brejkova na obe strane, iako je 34-godišnji momak iz Dominikanske Republike imao tri šanse da Janku oduzme servis pri rezultatu 4:4. Ipak, usledio je taj-brejk koji je Srbin otvorio sa šest osvojenih poena u nizu za lagano izjednačenje.

Nastavio je Beograđanin u istom ritmu, odlučujući deo igre otvorio je novim brejkom, da bi posle ribrejka Burgosa uzvratio istom merom – ali je zatim propustio priliku da svojim servisom okonča duel. Imao je već u sledećem gemu novu priliku za vođstvo i novu priliku, ali nije uspevao da odigra kako je želeo, pa je Burgos iskoristio drugu brejk/meč loptu i prošao dalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar