Забрана трансфера за Реал и Атлетико?!

Ударац за мадридске клубове: ФИФА кажњава Реал и Атлетико због неправилности приликом довођења малолетника! Светска "кућа фудбала" размишља да лупи забрану за наредна два прелазна рока.

Фудбал 29.04.2015 | 19:40
Забрана трансфера за Реал и Атлетико?!

Реал и Атлетико Мадрид налазе се под истрагом ФИФА због последњих трансфера и суочиће се са могућом забраном довођења играча у наредна два прелазна рока - лето 2015. и зима 2016. године. Наиме, неколико радио-репортера у Шпанији пренело је ову запаљиву вест да ће Мадриђани проћи као својевремено Барселона, а потом су сви тиражни листови у овој земљи малтене потврдили да светска „кућа фудбала“ разматра правичну казну због кршења правила када је у питању ангажовање малолетника.

Реал је дошао у проблем због најновијих трансфера следећих младих играча: Марко Асенсио, Данило, Лукас Силва и Мартин Едегард. ФИФА дозвољава трансфере за играче који имају испод 18 година уколико испуњавају један од три критеријума.
„Играчи испод 18 година могу да промене клуб и земљу само у случају да се њихови родитељи преселе због нефудбалских разлога", гласи један од та три критеријума које се највише користи приликом ангажовања будућих звезда.

ФИФА својевремено није знала које играче Барселоне тачно да санкционише, али је стопирала трансфер неколико младих укључујући и јапанског суперталентованог играча Такефуса Куба, који је напустио клуб и вратио се у Земљу излазећег сунца.

Уколико ФИФА и казни Мадриђане моћи ће да потпишу уговоре са играчима у предстојећем прелазном року захваљујући жалби, као што је то учинила Барселона прошле године када је потрошила сто милиона фунту и довела Луиса Суареза, Томаса Вермалена, Ивана Ракитића и двојицу голмана.

Коментари / 0

Оставите коментар