Zabrana transfera za Real i Atletiko?!

Udarac za madridske klubove: FIFA kažnjava Real i Atletiko zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloletnika! Svetska "kuća fudbala" razmišlja da lupi zabranu za naredna dva prelazna roka.

Fudbal 29.04.2015 | 19:40
Zabrana transfera za Real i Atletiko?!

Real i Atletiko Madrid nalaze se pod istragom FIFA zbog poslednjih transfera i suočiće se sa mogućom zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka - leto 2015. i zima 2016. godine. Naime, nekoliko radio-reportera u Španiji prenelo je ovu zapaljivu vest da će Madriđani proći kao svojevremeno Barselona, a potom su svi tiražni listovi u ovoj zemlji maltene potvrdili da svetska „kuća fudbala“ razmatra pravičnu kaznu zbog kršenja pravila kada je u pitanju angažovanje maloletnika.

Real je došao u problem zbog najnovijih transfera sledećih mladih igrača: Marko Asensio, Danilo, Lukas Silva i Martin Edegard. FIFA dozvoljava transfere za igrače koji imaju ispod 18 godina ukoliko ispunjavaju jedan od tri kriterijuma.
„Igrači ispod 18 godina mogu da promene klub i zemlju samo u slučaju da se njihovi roditelji presele zbog nefudbalskih razloga", glasi jedan od ta tri kriterijuma koje se najviše koristi prilikom angažovanja budućih zvezda.

FIFA svojevremeno nije znala koje igrače Barselone tačno da sankcioniše, ali je stopirala transfer nekoliko mladih uključujući i japanskog supertalentovanog igrača Takefusa Kuba, koji je napustio klub i vratio se u Zemlju izlazećeg sunca.

Ukoliko FIFA i kazni Madriđane moći će da potpišu ugovore sa igračima u predstojećem prelaznom roku zahvaljujući žalbi, kao što je to učinila Barselona prošle godine kada je potrošila sto miliona funtu i dovela Luisa Suareza, Tomasa Vermalena, Ivana Rakitića i dvojicu golmana.

Komentari / 0

Ostavite komentar