Представљамо: Дебитант у Серији А - Карпи!

Карпи у Серији А: Ни ми се не бисмо кладили на нас! Јувентус - Карпи наредне сезоне у Серији А? Јувентус - КО!!!?? "Ево ти га на, Лотито!"

Фудбал 29.04.2015 | 19:20
Представљамо: Дебитант у Серији А - Карпи!

Фудбалски клуб Карпи, основан 1909. године, чекао је, дакле, више од 100 година да досања сан.

Карпи ће наредне сезоне бити учесник Серије А и играће мечеве против гиганата као што су Јувентус, Милан, Интер, Рома, Наполи, Лацио, Фиорентина... После ремија са Баријем 0:0 у уторак увече, Карпи је и математички осигурао прво место у Серији Б и наравно аутоматски пласман у највиши ранг италијанског клупског фудбала.

Дечачки искрено, везиста Карпија Рафаеле Бјанко признао је после славља на терену: "Ни ми се не бисмо кладили на нас!".

Карпи је из градића од око 70.000 становника, недалеко од Модене и Болоње, а у складу са тим, као домаћин игра на стадиону капацитета 4.000 места. Иза себе, играчи Карпија оставили су прекаљене клубове као што су Болоња, Бари, Ливорно, Катанија, Пескара, Бреша...

Истини за вољу, Карпи је у својој историји дужој од 100 година већ играо у најјачем такмичењу. Било је то 1922. године, када се та лига једноставно звала италијански фудбалски шампионат.

Но, вратимо се садашњости.

Пре 15-ак година Карпи, чији је један од најпознатијих некадашњих играча Марко Матераци, био је на ивици гашења. Клуб је једва финансијски опстао, а онда је кренуо од нуле. Карпи је први пут у својој историји ушао у Серију Б у сезони 2013/14. Сезону касније ето га у Серији А!

Карпи ће за Серију А морати да нађе стадион који прима најмање 20.000 гледалаца, јер таква су правила, али ко сада о томе да мисли!
"Ово је био невероватан, чудесан пут. Момци су били изванредни, овај тим има велики потенцијал", изјавио је тренер Фабрицио Кастори.

Вратимо се и на изјаву везисте Рафаелеа Бјанка:

"Када смо почели припреме за ову сезону прошлог лета, да сте нас питали ни ми се не бисмо кладили на нас да ћемо успети. Сви смо мислили да ће бити успех ако не испаднемо. Али, постигли смо заиста нешто јединствено. У првом делу сезоне наша предност је била у томе што смо свима били непознаница. У другом делу сезоне, покали смо квалитет и зрелост. У јесењем делу такмичења 'гурао' нас је напад, а други део сезоне добила је наша одбрана", анализирао је овај везиста.

Упитан којој се утакмици највише радује у Серији А, одговорио је као из топа:

"Против Наполија на стадиону Сан Паоло! Играо бих ту утакмицу са једном ногом!".

Када чујете ову и сличне изјаве, онда схватите да је изјава председника Лација Клаудија Лотита, пре који месец, потпуно депласирана.

А Лотито је тада изјавио: "Ако Карпи уђе у Серију А... ако улазе такви клубови који не вреде ни лиру, онда за коју годину ништа нећемо моћи да зарађујемо (мислио је да ће опасти интересовање)".

Господине Лотито, фудбал не играју паре и НИЈЕ све у новцу! Фудбал је управо ово и овакве приче!

Уосталом, све је било написано на транспаренту навијача Карпија: "Алла фацциа ди Лоттито" (У фацу Лотиту! или слободниоји превод: Ево ти га на, Лотито!)

Коментари / 0

Оставите коментар