Predstavljamo: Debitant u Seriji A - Karpi!

Karpi u Seriji A: Ni mi se ne bismo kladili na nas! Juventus - Karpi naredne sezone u Seriji A? Juventus - KO!!!?? "Evo ti ga na, Lotito!"

Fudbal 29.04.2015 | 19:20
Predstavljamo: Debitant u Seriji A - Karpi!

Fudbalski klub Karpi, osnovan 1909. godine, čekao je, dakle, više od 100 godina da dosanja san.

Karpi će naredne sezone biti učesnik Serije A i igraće mečeve protiv giganata kao što su Juventus, Milan, Inter, Roma, Napoli, Lacio, Fiorentina... Posle remija sa Barijem 0:0 u utorak uveče, Karpi je i matematički osigurao prvo mesto u Seriji B i naravno automatski plasman u najviši rang italijanskog klupskog fudbala.

Dečački iskreno, vezista Karpija Rafaele Bjanko priznao je posle slavlja na terenu: "Ni mi se ne bismo kladili na nas!".

Karpi je iz gradića od oko 70.000 stanovnika, nedaleko od Modene i Bolonje, a u skladu sa tim, kao domaćin igra na stadionu kapaciteta 4.000 mesta. Iza sebe, igrači Karpija ostavili su prekaljene klubove kao što su Bolonja, Bari, Livorno, Katanija, Peskara, Breša...

Istini za volju, Karpi je u svojoj istoriji dužoj od 100 godina već igrao u najjačem takmičenju. Bilo je to 1922. godine, kada se ta liga jednostavno zvala italijanski fudbalski šampionat.

No, vratimo se sadašnjosti.

Pre 15-ak godina Karpi, čiji je jedan od najpoznatijih nekadašnjih igrača Marko Materaci, bio je na ivici gašenja. Klub je jedva finansijski opstao, a onda je krenuo od nule. Karpi je prvi put u svojoj istoriji ušao u Seriju B u sezoni 2013/14. Sezonu kasnije eto ga u Seriji A!

Karpi će za Seriju A morati da nađe stadion koji prima najmanje 20.000 gledalaca, jer takva su pravila, ali ko sada o tome da misli!
"Ovo je bio neverovatan, čudesan put. Momci su bili izvanredni, ovaj tim ima veliki potencijal", izjavio je trener Fabricio Kastori.

Vratimo se i na izjavu veziste Rafaelea Bjanka:

"Kada smo počeli pripreme za ovu sezonu prošlog leta, da ste nas pitali ni mi se ne bismo kladili na nas da ćemo uspeti. Svi smo mislili da će biti uspeh ako ne ispadnemo. Ali, postigli smo zaista nešto jedinstveno. U prvom delu sezone naša prednost je bila u tome što smo svima bili nepoznanica. U drugom delu sezone, pokali smo kvalitet i zrelost. U jesenjem delu takmičenja 'gurao' nas je napad, a drugi deo sezone dobila je naša odbrana", analizirao je ovaj vezista.

Upitan kojoj se utakmici najviše raduje u Seriji A, odgovorio je kao iz topa:

"Protiv Napolija na stadionu San Paolo! Igrao bih tu utakmicu sa jednom nogom!".

Kada čujete ovu i slične izjave, onda shvatite da je izjava predsednika Lacija Klaudija Lotita, pre koji mesec, potpuno deplasirana.

A Lotito je tada izjavio: "Ako Karpi uđe u Seriju A... ako ulaze takvi klubovi koji ne vrede ni liru, onda za koju godinu ništa nećemo moći da zarađujemo (mislio je da će opasti interesovanje)".

Gospodine Lotito, fudbal ne igraju pare i NIJE sve u novcu! Fudbal je upravo ovo i ovakve priče!

Uostalom, sve je bilo napisano na transparentu navijača Karpija: "Alla faccia di Lottito" (U facu Lotitu! ili slobodnioji prevod: Evo ti ga na, Lotito!)

Komentari / 0

Ostavite komentar