Једино ријешење: Државо, лупи више том шаком о сто!!!

Директор Суперлиге Влада Булатовић сматра да пооштравање казнених мера дисциплинских органа ФСС неће утицати на хулигане, већ би само држава могла да реши тај проблем.

Фудбал 29.04.2015 | 19:00
Једино ријешење: Државо, лупи више том шаком о сто!!!

Последњи "вечити дерби" остао је у сенци нереда на трибинама. О фудбалском празнику између Црвене звезде и Партизана, који би то требало да буде, заправо ретко ко прича, а главна тема опет су хулигани и њихово дивљање.

Директор Суперлиге Влада Булатовић сматра да Фудбалски савез Србије, ма колико пооштрио казне, не може да реши проблем хулигана, већ држава мора да буде та која ће се ухватити у коштац са тим проблемом са којим се Србија суочава годинама.

"Сматрам да сви који желе добро фудбалу деле моје мишљење да све док држава не удари шаком о сто имаћемо нереде и слике које смо гледали и сада на дербију, али и раније", изјавио је за "Спорт" Булатовић.

Он истиче да би евентуално оштрије дисциплинске мере националног савеза погодиле уствари само оне који нису криви.

"То је само бежање од проблема. Ни у Европи дисциплинске мере националних савеза нису решиле питање хулиганизма, већ само – држава. Због казнених мера испаштају само они који нису криви, а то су играчи. Играти пред сабласно празним трибинама је највећа казна за фудбал. Уосталом наши дисциплински органи су такве мере изрицали више пута, а шта смо добили после свега? Репризе нереда, насиље, бакљаде..."

Да ли би приватизација била лек, јер у том случају не би навијачи "водили клуб", односно Управе клубова тада не би имале проблем да осуде нереде на трибинама?

"Нема дилеме да би ствари биле потпуно другачије, односно почивале би на здравијим и јачим темељима. Међутим, и ту би држава морала да одигра важну улогу. Последњи је час да се нешто предузме, јер сви плаћамо велику цену. У свет је опет отишла ружна слика, а то је срамота за све - клубове, управе, навијаче, државу", истакао је Булатовић.

Дисциплински органи ФСС требало би у четвртак да донесу казне поводом догађаја на 148. вечитом дербију.

"Делегат меча, комесари за безбедност и остали званичници су рекли своје. Ми смо поднели три пријаве после овог дербија. Оне се односе на Црвену звезду, Партизан и фудбалера Партизана Владимира Волкова, који је вређао и омаловажавао главног арбитра Мажића", истакао је директор Суперлиге и додаје да јсу поднете пријаве због слабе организације и нереда на трибинама.

Опет ће плаћати они (играчи, клубови) који су најмање желели да се инциденти догоде, а хулигани?

Коментари / 0

Оставите коментар