Jedino riješenje: Državo, lupi više tom šakom o sto!!!

Direktor Superlige Vlada Bulatović smatra da pooštravanje kaznenih mera disciplinskih organa FSS neće uticati na huligane, već bi samo država mogla da reši taj problem.

Fudbal 29.04.2015 | 19:00
Jedino riješenje: Državo, lupi više tom šakom o sto!!!

Poslednji "večiti derbi" ostao je u senci nereda na tribinama. O fudbalskom prazniku između Crvene zvezde i Partizana, koji bi to trebalo da bude, zapravo retko ko priča, a glavna tema opet su huligani i njihovo divljanje.

Direktor Superlige Vlada Bulatović smatra da Fudbalski savez Srbije, ma koliko pooštrio kazne, ne može da reši problem huligana, već država mora da bude ta koja će se uhvatiti u koštac sa tim problemom sa kojim se Srbija suočava godinama.

"Smatram da svi koji žele dobro fudbalu dele moje mišljenje da sve dok država ne udari šakom o sto imaćemo nerede i slike koje smo gledali i sada na derbiju, ali i ranije", izjavio je za "Sport" Bulatović.

On ističe da bi eventualno oštrije disciplinske mere nacionalnog saveza pogodile ustvari samo one koji nisu krivi.

"To je samo bežanje od problema. Ni u Evropi disciplinske mere nacionalnih saveza nisu rešile pitanje huliganizma, već samo – država. Zbog kaznenih mera ispaštaju samo oni koji nisu krivi, a to su igrači. Igrati pred sablasno praznim tribinama je najveća kazna za fudbal. Uostalom naši disciplinski organi su takve mere izricali više puta, a šta smo dobili posle svega? Reprize nereda, nasilje, bakljade..."

Da li bi privatizacija bila lek, jer u tom slučaju ne bi navijači "vodili klub", odnosno Uprave klubova tada ne bi imale problem da osude nerede na tribinama?

"Nema dileme da bi stvari bile potpuno drugačije, odnosno počivale bi na zdravijim i jačim temeljima. Međutim, i tu bi država morala da odigra važnu ulogu. Poslednji je čas da se nešto preduzme, jer svi plaćamo veliku cenu. U svet je opet otišla ružna slika, a to je sramota za sve - klubove, uprave, navijače, državu", istakao je Bulatović.

Disciplinski organi FSS trebalo bi u četvrtak da donesu kazne povodom događaja na 148. večitom derbiju.

"Delegat meča, komesari za bezbednost i ostali zvaničnici su rekli svoje. Mi smo podneli tri prijave posle ovog derbija. One se odnose na Crvenu zvezdu, Partizan i fudbalera Partizana Vladimira Volkova, koji je vređao i omalovažavao glavnog arbitra Mažića", istakao je direktor Superlige i dodaje da jsu podnete prijave zbog slabe organizacije i nereda na tribinama.

Opet će plaćati oni (igrači, klubovi) koji su najmanje želeli da se incidenti dogode, a huligani?

Komentari / 0

Ostavite komentar