Куп: Клоп пеналима срушио Бајерн на Алијанц Арени!

Фудбалери Борусије Дортмунд пласирали су се у финале немачког Купа победом над највећим ривалом Бајерном на пенале.

Фудбал 29.04.2015 | 11:40
Куп: Клоп пеналима срушио Бајерн на Алијанц Арени!

Било је нерешено 1:1 после 120 минута узбудљиве игре, да би у пенал серији шампион Немачке промашио сва четири шута са беле тачке, а Илкај Гиндоган и Себастијан Кел савладали Мануела Нојера за финале.

Борусија ће се за трофеј борити са бољим из дуела између Арминије и Волфсбурга, који се у среду састају у Билефелду. Финале је у Берлину 30. маја.

Невен Суботић на клупи, а Милош Јојић на трибинама, су били посматрачи великог немачког дербија на Алијанц арени.

Бајерн је доминирао првих сат времана, те повео после 30 минута игре голом Роберта Левандовског, који је побегао одбрани Борусије, погодио стативу, али му се лопта вратила, а он је кроз ноге Папастатопулоса послао у мрежу.

Ипак, се Борусија разиграла у заршници меча, те десетак минута након што је Левандовски погодио пречку, изједначила је преко Пјер-Емерика Обамејанга.

У последњих десетак минута гости су умало стигли до преокрета, али нису имали довољно среће. Сјајне шансе имали су Марко Ројс и Хенрих Мхитарјан, али је најбољи голман света Мануел Нојер изванредним парадаом спасавао шампиона Немачке.

У продужецима није било превише узбуђења, док резервиста гостију Кевин Кампл није добио други жути картон.

Уследила је опасада Борусијиног гола, опасни центаршутеви ка Левандовском, али је Аустралијанац на голу гостију Лангерак успео да спасе своју мрежу, па су одлучили пенали.

Филип Лам и Шаби Алонсо су се оклизнули на идентичан начин и промашили прва два шута за Баварце, док су Илкај Гиндоган и Себастијан Кел погађали за Борусију.

Потом је Лангерак одбранио шут Марију Гецеу, али је Нојер одржао Бајерн у игри зауставивши слаб шут капитена гостију Матса Хумелса.

Међутим, најбољи голман света није успео да постане апсолутни јунак, промашио је и четврти пенал Бајерна, те послао ривала у финале.

Коментари / 0

Оставите коментар