Kup: Klop penalima srušio Bajern na Alijanc Areni!

Fudbaleri Borusije Dortmund plasirali su se u finale nemačkog Kupa pobedom nad najvećim rivalom Bajernom na penale.

Fudbal 29.04.2015 | 11:40
Kup: Klop penalima srušio Bajern na Alijanc Areni!

Bilo je nerešeno 1:1 posle 120 minuta uzbudljive igre, da bi u penal seriji šampion Nemačke promašio sva četiri šuta sa bele tačke, a Ilkaj Gindogan i Sebastijan Kel savladali Manuela Nojera za finale.

Borusija će se za trofej boriti sa boljim iz duela između Arminije i Volfsburga, koji se u sredu sastaju u Bilefeldu. Finale je u Berlinu 30. maja.

Neven Subotić na klupi, a Miloš Jojić na tribinama, su bili posmatrači velikog nemačkog derbija na Alijanc areni.

Bajern je dominirao prvih sat vremana, te poveo posle 30 minuta igre golom Roberta Levandovskog, koji je pobegao odbrani Borusije, pogodio stativu, ali mu se lopta vratila, a on je kroz noge Papastatopulosa poslao u mrežu.

Ipak, se Borusija razigrala u zaršnici meča, te desetak minuta nakon što je Levandovski pogodio prečku, izjednačila je preko Pjer-Emerika Obamejanga.

U poslednjih desetak minuta gosti su umalo stigli do preokreta, ali nisu imali dovoljno sreće. Sjajne šanse imali su Marko Rojs i Henrih Mhitarjan, ali je najbolji golman sveta Manuel Nojer izvanrednim paradaom spasavao šampiona Nemačke.

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, dok rezervista gostiju Kevin Kampl nije dobio drugi žuti karton.

Usledila je opasada Borusijinog gola, opasni centaršutevi ka Levandovskom, ali je Australijanac na golu gostiju Langerak uspeo da spase svoju mrežu, pa su odlučili penali.

Filip Lam i Šabi Alonso su se okliznuli na identičan način i promašili prva dva šuta za Bavarce, dok su Ilkaj Gindogan i Sebastijan Kel pogađali za Borusiju.

Potom je Langerak odbranio šut Mariju Geceu, ali je Nojer održao Bajern u igri zaustavivši slab šut kapitena gostiju Matsa Humelsa.

Međutim, najbolji golman sveta nije uspeo da postane apsolutni junak, promašio je i četvrti penal Bajerna, te poslao rivala u finale.

Komentari / 0

Ostavite komentar