БЕЛ: Нови пораз Стандарда за опроштај од титуле!

Бивши играч Партизана голом удаљио Стандард од пласмана у Европу! Жарко Томашевић био један од заслужнијих за победу Котријка.

Фудбал 29.04.2015 | 08:20
БЕЛ: Нови пораз Стандарда за опроштај од титуле!

Фудбалери Котријка направили су велики посао за себе, али и још већи против Стандарда из Лијежа. На Гулденспоренс стадиону они су у петом колу плеј-офа Про лиге победили екипу Стандарда из Лијежа и тако се одлепили са последњег, шестог места. један од играча одлуке био је Црногорац Жарко Томашевић који је начео мрежу гостију.

Томашевић , који је родом из Пљевља, висок је 190 и игра на позицији штопера, је у 30. минуту довео свој тим у предност која је до самог краја утакмице увећана за још два гола. Занимљиво је да је Томашевић у сезони 2012/2013 био у тиму београдског Партизана, али се ту задржао кратко и није стигао да упише наступ за црно-беле.

Битан моменат утакмице је улазак у игру Белгијанца Лукаса ван Еноа који је у 47. минуту заменио земљака Стијна де Смета. Он је сјајно искористио указану шансу и већ у 50. минуту голом запечатио судбину гостију. До краја је виђен још један гол у мрежи Стандарда а егзекутор је овога пута био Брех Капон, 27-годишњи нападач Котријка.

Џонатан Лежер је успео да смањи предност домаћина у 81. минуту и тако барем мало ублажи црвенило на образу.

Са ова три бода Котријк је прекинуо серију од два меча без победе. Са друге стране Стандард наставља агонију јер им је ово већ трећи везани пораз. У претходна два кола поражени су од Шарлое и Гента. Ако желе на лето у Европу мораће да подигну ниво игре под хитно.

Плеј оф:

Уторак:
Котријк –Стандард Лијеж 3:0
/Томашевић 30, Ван Ено 50, Капон 76 – Лежер 81/

Среда:
20:30 Клуб Бриж – Шарлоа

Четвртак:
20:30 Гент – Андерлехт

Коментари / 0

Оставите коментар