BEL: Novi poraz Standarda za oproštaj od titule!

Bivši igrač Partizana golom udaljio Standard od plasmana u Evropu! Žarko Tomašević bio jedan od zaslužnijih za pobedu Kotrijka.

Fudbal 29.04.2015 | 08:20
BEL: Novi poraz Standarda za oproštaj od titule!

Fudbaleri Kotrijka napravili su veliki posao za sebe, ali i još veći protiv Standarda iz Liježa. Na Guldensporens stadionu oni su u petom kolu plej-ofa Pro lige pobedili ekipu Standarda iz Liježa i tako se odlepili sa poslednjeg, šestog mesta. jedan od igrača odluke bio je Crnogorac Žarko Tomašević koji je načeo mrežu gostiju.

Tomašević , koji je rodom iz Pljevlja, visok je 190 i igra na poziciji štopera, je u 30. minutu doveo svoj tim u prednost koja je do samog kraja utakmice uvećana za još dva gola. Zanimljivo je da je Tomašević u sezoni 2012/2013 bio u timu beogradskog Partizana, ali se tu zadržao kratko i nije stigao da upiše nastup za crno-bele.

Bitan momenat utakmice je ulazak u igru Belgijanca Lukasa van Enoa koji je u 47. minutu zamenio zemljaka Stijna de Smeta. On je sjajno iskoristio ukazanu šansu i već u 50. minutu golom zapečatio sudbinu gostiju. Do kraja je viđen još jedan gol u mreži Standarda a egzekutor je ovoga puta bio Breh Kapon, 27-godišnji napadač Kotrijka.

Džonatan Ležer je uspeo da smanji prednost domaćina u 81. minutu i tako barem malo ublaži crvenilo na obrazu.

Sa ova tri boda Kotrijk je prekinuo seriju od dva meča bez pobede. Sa druge strane Standard nastavlja agoniju jer im je ovo već treći vezani poraz. U prethodna dva kola poraženi su od Šarloe i Genta. Ako žele na leto u Evropu moraće da podignu nivo igre pod hitno.

Plej of:

Utorak:
Kotrijk –Standard Lijež 3:0
/Tomašević 30, Van Eno 50, Kapon 76 – Ležer 81/

Sreda:
20:30 Klub Briž – Šarloa

Četvrtak:
20:30 Gent – Anderleht

Komentari / 0

Ostavite komentar