Поповић: Понизише нас хулигани!

Зоран Поповић, председник Партизана, због инцидената пре почетка вечитог дербија не ужива у потпуности у освојеном боду на стадиону Црвене звезде, који можда значи и освајање шампионске титуле.

Фудбал 29.04.2015 | 17:20
Поповић: Понизише нас хулигани!

- Као ни сваком искреном љубитељу фудбала, не могу да ми пријају сцене које су виђене уочи дербија. Због тога смо сви изгубили, од навијача, преко играча, до људи који руководе клубовима. Српски фудбал је изгубио јер је послата лоша слика у свет. Надам се да је све то последња опомена и да ће врло брзо доћи тренутак када ће играчи да буду у првом плану и када ћемо се после дербија у зависности од резултата радовати или туговати.

Поповић је пре дербија апеловао да меч прође у фер и коректном тону.

- Нећу одустати, наставићу са апелима да се фудбал, то јест игра врати у први план. Памтим нека ранија времена када су се једва чекале утакмице, када се живело за дерби. Партизан ће учинити све да тако опет буде.

Први човек клуба из Хумске не жели да процењује ко је крив за инциденте.

- Постоје органи Савеза којима је посао да одлучују о кривици или о евентуалним казнама.

Партизан ће се залагати да се овакве сцене више не понављају.

- Сви, укључујући и државу, морамо да заузмемо нулту толеранцију према насиљу и хулиганизму. Управа на чијем сам челу уложиће и додатни напор, спремни смо да урадимо све што је потребно да дерби опет буде светковина. Похвалио бих понашање играча, тренера, стручних штабова. На терену је све било у границама спортског надметања. Ако може на терену, онда сигурно може и на трибинама.

Ни Партизан неће заобићи казне.

- Не бих прејудицирао.

Хулиганству код нас као да не може да се стане на пут.

- Може, наравно да може. Кад су могли други да среде ситуацију, не постоји ниједан разлог да то не урадимо и ми. За почетак је најважније да се смање тензије, да се односи између клубова, навијача, да тако кажем - релаксирају. Партизан је отворен за све врсте акције, за сарадњу са Звездом, савезом, сигурно је да је потребно разговарати и са навијачима. Нека терен буде једино мерило, да терен буде место “обрачуна”. А после тога да се стисне рука ривалу.

Изјава Небојше Човића у којој је оптужио навијаче Партизана да су започели инцидент остаће без одговора.

- Заиста не бих коментарисао изјаве господина Човића.

Изјава тог типа могле би додатно да наруше односе два клуба, који нису идеални већ дужи период.

- Управа Партизана на чијем сам челу залагаће се за витешки однос између два наша највећа клуба, на здравим основама ривалства. На нама је да учинимо да сва пажња јавности буде усмерена на играче и на терен. Отворени смо за разговоре са људима из Звезде.

Партизан је сачувао пет бодова предности.

- То је важно, али остаје жал за три јер смо по свему приказаном на терену победу заслужили. Уверен сам да ће екипа на челу са тренером Милинковићем у финишу сезоне оправдати квалитет и вратити титулу у наше витрине.

Коментари / 0

Оставите коментар