Popović: Poniziše nas huligani!

Zoran Popović, predsednik Partizana, zbog incidenata pre početka večitog derbija ne uživa u potpunosti u osvojenom bodu na stadionu Crvene zvezde, koji možda znači i osvajanje šampionske titule.

Fudbal 29.04.2015 | 17:20
Popović: Poniziše nas huligani!

- Kao ni svakom iskrenom ljubitelju fudbala, ne mogu da mi prijaju scene koje su viđene uoči derbija. Zbog toga smo svi izgubili, od navijača, preko igrača, do ljudi koji rukovode klubovima. Srpski fudbal je izgubio jer je poslata loša slika u svet. Nadam se da je sve to poslednja opomena i da će vrlo brzo doći trenutak kada će igrači da budu u prvom planu i kada ćemo se posle derbija u zavisnosti od rezultata radovati ili tugovati.

Popović je pre derbija apelovao da meč prođe u fer i korektnom tonu.

- Neću odustati, nastaviću sa apelima da se fudbal, to jest igra vrati u prvi plan. Pamtim neka ranija vremena kada su se jedva čekale utakmice, kada se živelo za derbi. Partizan će učiniti sve da tako opet bude.

Prvi čovek kluba iz Humske ne želi da procenjuje ko je kriv za incidente.

- Postoje organi Saveza kojima je posao da odlučuju o krivici ili o eventualnim kaznama.

Partizan će se zalagati da se ovakve scene više ne ponavljaju.

- Svi, uključujući i državu, moramo da zauzmemo nultu toleranciju prema nasilju i huliganizmu. Uprava na čijem sam čelu uložiće i dodatni napor, spremni smo da uradimo sve što je potrebno da derbi opet bude svetkovina. Pohvalio bih ponašanje igrača, trenera, stručnih štabova. Na terenu je sve bilo u granicama sportskog nadmetanja. Ako može na terenu, onda sigurno može i na tribinama.

Ni Partizan neće zaobići kazne.

- Ne bih prejudicirao.

Huliganstvu kod nas kao da ne može da se stane na put.

- Može, naravno da može. Kad su mogli drugi da srede situaciju, ne postoji nijedan razlog da to ne uradimo i mi. Za početak je najvažnije da se smanje tenzije, da se odnosi između klubova, navijača, da tako kažem - relaksiraju. Partizan je otvoren za sve vrste akcije, za saradnju sa Zvezdom, savezom, sigurno je da je potrebno razgovarati i sa navijačima. Neka teren bude jedino merilo, da teren bude mesto “obračuna”. A posle toga da se stisne ruka rivalu.

Izjava Nebojše Čovića u kojoj je optužio navijače Partizana da su započeli incident ostaće bez odgovora.

- Zaista ne bih komentarisao izjave gospodina Čovića.

Izjava tog tipa mogle bi dodatno da naruše odnose dva kluba, koji nisu idealni već duži period.

- Uprava Partizana na čijem sam čelu zalagaće se za viteški odnos između dva naša najveća kluba, na zdravim osnovama rivalstva. Na nama je da učinimo da sva pažnja javnosti bude usmerena na igrače i na teren. Otvoreni smo za razgovore sa ljudima iz Zvezde.

Partizan je sačuvao pet bodova prednosti.

- To je važno, ali ostaje žal za tri jer smo po svemu prikazanom na terenu pobedu zaslužili. Uveren sam da će ekipa na čelu sa trenerom Milinkovićem u finišu sezone opravdati kvalitet i vratiti titulu u naše vitrine.

Komentari / 0

Ostavite komentar