Терза: Звезда јесте за приватизацију, али...!

...потребна је политичка воља и жеља клубова! Тема приватизације спортских клубова се често помиње, али се још није одмакло на том плану. Црвена звезда је свакако клуб са највећом укупном вредношћу и практично прва мета потенцијалних купаца.

Фудбал 29.04.2015 | 17:00
Терза: Звезда јесте за приватизацију, али...!

У клубу влада консензус да је приватизација адекватно решење, а чека се доношење закона.

- Наравно да је Црвена звезда “за” доношење закона о приватизацији којим би се решило улагање приватног капитала у клубове - каже директор црвено-белих Звездан Терзић за "Блиц".

Он сматра да је управо кашњење приватизације главни разлог за пропадање српског фудбала.

- ОФК Београдом сам руководио 18 година и за то време никада клуб није добио ни динар помоћи ни општине ни града ни државе ни јавног предузећа ни спонзора. Финансирао се искључиво приватним средствима чланова управе. Из тог разлога сам још у јануару 2005. у свом експозеу када сам биран за председника ФСС истакао да је приоритет српског фудбала приватизација фудбалских клубова, да би се дефинисао титулар клубова, поделиле одговорности и обавезе, и омогућило легално улагање приватног капитала у клубове. Од тада је прошло 10 година и није урађено апсолутно ништа. Зато су сви клубови у Србији на ивици банкрота.

Међутим, пут ка приватизацији је веома компликован...

- Постоји реалан правни проблем како приватизовати нешто што има статус удружења грађана, али ако постоји јасна политичка воља и искрена жеља самих клубова, увек се може наћи правни модус који ће задовољити основне постулате самог права. Већ је српски фудбал платио превисоку цену због нерегулисане законске регулативе. Влада републике Србије це имати пуну подршку свих структура унутар Црвене Звезде да се коначно донесу закони који це регулисати ову област у фудбалу - каже Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар