Terza: Zvezda jeste za privatizaciju, ali...!

...potrebna je politička volja i želja klubova! Tema privatizacije sportskih klubova se često pominje, ali se još nije odmaklo na tom planu. Crvena zvezda je svakako klub sa najvećom ukupnom vrednošću i praktično prva meta potencijalnih kupaca.

Fudbal 29.04.2015 | 17:00
Terza: Zvezda jeste za privatizaciju, ali...!

U klubu vlada konsenzus da je privatizacija adekvatno rešenje, a čeka se donošenje zakona.

- Naravno da je Crvena zvezda “za” donošenje zakona o privatizaciji kojim bi se rešilo ulaganje privatnog kapitala u klubove - kaže direktor crveno-belih Zvezdan Terzić za "Blic".

On smatra da je upravo kašnjenje privatizacije glavni razlog za propadanje srpskog fudbala.

- OFK Beogradom sam rukovodio 18 godina i za to vreme nikada klub nije dobio ni dinar pomoći ni opštine ni grada ni države ni javnog preduzeća ni sponzora. Finansirao se isključivo privatnim sredstvima članova uprave. Iz tog razloga sam još u januaru 2005. u svom ekspozeu kada sam biran za predsednika FSS istakao da je prioritet srpskog fudbala privatizacija fudbalskih klubova, da bi se definisao titular klubova, podelile odgovornosti i obaveze, i omogućilo legalno ulaganje privatnog kapitala u klubove. Od tada je prošlo 10 godina i nije urađeno apsolutno ništa. Zato su svi klubovi u Srbiji na ivici bankrota.

Međutim, put ka privatizaciji je veoma komplikovan...

- Postoji realan pravni problem kako privatizovati nešto što ima status udruženja građana, ali ako postoji jasna politička volja i iskrena želja samih klubova, uvek se može naći pravni modus koji će zadovoljiti osnovne postulate samog prava. Već je srpski fudbal platio previsoku cenu zbog neregulisane zakonske regulative. Vlada republike Srbije ce imati punu podršku svih struktura unutar Crvene Zvezde da se konačno donesu zakoni koji ce regulisati ovu oblast u fudbalu - kaže Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar