Васпитачица сексуално злостављала дјечака

Родитељи дечака све су пријавили управи Предшколске установе „Радост“, васпитачица је суспендована, а случај су преузели полиција и тужилаштво.

Србија 28.04.2015 | 20:45
Васпитачица сексуално злостављала дјечака

Незапамћени скандал догодио се током зимовања деце из једног вртића из Чачка (назив познат редакцији) на Златибору пре нешто више од месец дана, а дечак (чији идентитет не откривамо зарад заштите права малолетника) сам је све испричао родитељима.

Како сазнаје Блиц, неколико дана од повратка са планине дечак је своју мајку питао који она има полни орган. Пошто му је одговорила, малишан је изјавио да и његова васпитачица (име и презиме познато редакцији) има исти и “да је све видео и пробао и да је много ружно”. Исту причу дечак је испричао и пред оцем, након чега су родитељи решили да оно што су чули пријаве директору и психолозима вртића.

Директорка Вера Јовановић

- Док су друга деца спавала током дневног одмора, васпитачица га је одвела у купатило, скинула се и привукла његову главу ка свом међуножју, терајући га да је задовољи. Дечак је све то подробно описао родитељима, рекавши да више никада не жели то да ради - пренео је извор укључен у овај случај.

Они су одмах све пријавили директорки Предшколске установе “Радост” Вери Јовановић, а она је одмах позвала психологе. Пошто они нису могли да дођу ни до каквог закључка, директорка је родитељима и детету заказала разговор са клиничким психологом дома здравља. Разговору је присуствовала и начелница дечјег диспанзера. Дечак је пред свима поновио сваки детаљ злостављања. Чак је детаљно нацртао оно што је тада видео. Стручни тим Дечјег диспанзера сачинио је извештај о овом догађају и послао га у ПУ “Радост”, уз оцену да се, по свему судећи, ради о сексуалном злостављању и да о свему треба обавестити полицију.

Посебно се истиче да је пред свим компетентним саговорницима, у четири одвојене сеансе, дечак поновио сваки детаљ непријатне ситуације.

- Случај смо пријавили полицији, а васпитачица је суспендована. Осим тога, против ње је у оквиру установе покренут дисциплински поступак. Родитељи чак нису желели да терете васпитачицу, већ су само тражили премештај детета у други вртић. Међутим, схватила сам да је ствар озбиљна. Желимо да се сазна истина - каже Вера Јовановић, директорка ПУ „Радост“.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко

28.04.2015 19:00

Ста на ово реци!?Теско Богу с нама,какви смо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

28.04.2015 19:19

Медјутим треба узети у обзир да дјеца имају приступ интернету, тв-у и да нису нимало наивна иако мала. Ја се сјецам раних 70-тих кад сам угасила тв мом зету Муслиману. Син мозда 4-5 година у то доба није спавао него гледао Казанову с њим. Мрзио ме је годинама јер се осјецао понизеним. У току 90-тих су досли у Француску. Син сад тињедзер је зивио са зенама дупло старијим. Био је манијак. Натјерала сам сестру да га истјера за добро кцерке. Истјерала га је и растала се. Као наставница и то стара гарда сам згрозена и казем ово да не бисте пребрзо пресудили васпитацици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја 28.04.2015

28.04.2015 19:48

Није то дете једино има тога у школама колико хоћете само не смију причати родитељима и учитељице наставници и мушки и женски сви злостављају ту јадну дјецу а поготово сиромашну и мирну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

28.04.2015 20:37

Страсно за сваку осуду психопате на психијатрију!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуб

01.05.2015 08:44

Да је моје дијете, 'лизала' би она мени асвалт, 'ебеш мјере к'о на западу !

ОДГОВОРИТЕ