Иранске снаге заузеле амерички брод

Саудијска телевизија "Ал Арабија" је објавила да су "иранске снаге" у Персијском заливу преузеле контролу над америчким теретним бродом.

Свијет 28.04.2015 | 17:45
Иранске снаге заузеле амерички брод

Како је пренела "Ал Арабија", "иранске снаге" су преузеле брод након што су прво на њега отвориле ватру, да би га затим преусмериле према иранској луци Бандар Абас.

Портпарол америчког Министарства одбране је, медјутим, изјавио да су се иранске снаге у Ормуском пролазу, који спаја Персијски и Омански залив, укрцале на брод "МВ Маерск Тигрис" који плови под заставом Маршалских Острва, пренео је Ројтерс.

Он је истакао да на броду нема америчких држављана, што је у супротности са извештајем "Ал Арабије" да се на броду налази 34 америчка морнара.

Портпарол Пентагона је додао да су се иранске снаге укрцале на теретни брод пошто су претходно пуцале на њега и наложиле посади да задје дубље у иранске воде.

Званични Техеран се још није огласио о овом инциденту, а Ројтерс подсећа да су иранске власти раније неколико пута запретиле да ће блокирати Ормуски пролаз као одговор на санкције Запада уведене због иранског нуклеарног програма.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Теретњак

28.04.2015 16:00

Ако је то трговачки брод, онда сам ја ратни брод. Иначе, по ком основу реагује тамо некакво министарство одбране англиканаца, ако није у питању ратни или шпијунски брод?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тоје то

28.04.2015 20:03

Само да вирну ста је унутра.

Name

Као сто једном рекох

28.04.2015 19:29

Ја и моји имамо фризерку Иранку. Она је најбоља особа коју сам срела у задниј пар година. Они имају други систем вјеровања и нису агресивни ако им се указе постовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.04.2015 11:14

Дошло вријеме. Мало помало их притишћу са сваке стране. Читам да су већ Јапану рекли да се мора више ослонити на властите снаге. Мало Кина, мало Иран, мало Сјеверна Кореја, ускоро Индија и доста Русија. Мало су се прерачунали.

ОДГОВОРИТЕ